stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
dimarxeio oanninonΤΟΣΟ καιρό μας απασχόλησαν τα καμώματα της κυβέρνησης. Για την ακρίβεια πρόκειται για εγκληματικά λάθη και συμπεριφορές που επιτείνουν τα προβλήματα της καθημερινότητας. Αυτή η ολέθρια πολιτική, όμως, συνεχίζεται . Θα έχουμε λοιπόν τον χρόνο να εντρυφούμε στις Οβιδιακές μεταμορφώσεις της νεοΣταλινικής Αριστεράς.
Ο ΔΗΜΟΣ Ιωαννιτών είναι το θέμα μας, του οποίου οι διοικούντες θαρρούν πως μπορούν να συμπεριφέρονται ως η πόλη να τους ανήκει. Είναι μια αντίληψη "τσιφλικά" και στην σύγχρονη εκδοχή του, άσκηση πολιτικής δήθεν εξ ονόματος της λαϊκής ετυμηγορίας. Επί της ουσίας, όμως, έχουμε ένα είδος κατάχρησης αυτής της εντολής και, κατά κάποιο τρόπο, ανήθικη διαχείριση της εξουσίας!
ΥΠΕΡΒΟΛΗ; Καθόλου! Θα επικεντρωθούμε σε τρία-τέσσερα παραδείγματα, για να δείτε πόσο σέβονται την λαϊκή εντολή. Θα σπεύσουν να διαφωνήσουν οι της Δημοτικής Αρχής, επισείοντας το πυροτέχνημά τους για τον... "συμμετοχικό προϋπολογισμό" του Δήμου! Αυτόν, όπου οι πολίτες θα προτείνουν έργα, δίνοντας την εντύπωση ότι συμμετέχουν τάχα στην διοίκηση και στην υλοποίηση έργων!
ΑΥΤΑ είναι ιστορίες για αγρίους. Η Δημοτική Αρχή εξελέγη για να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα. Αυτό μάλλον δεν υπήρχε στην πραγματικότητα ή δεν μπορεί να το μετουσιώσει σε πράξη, που είναι και το πιθανότερο. Επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε τίποτε! Ίσως μόνο κάποιες μικρές παρεμβάσεις, πολλά λόγια, κηρύγματα για... ηθική διαχείριση, καταγγελίες κατά της αντιπολίτευσης.
ΣΤΟ σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε μια παλιότερη καταγγελία ενός στελέχους της που αποχώρησε, του κ. Γιώργου Ζάχου. Φεύγοντας είπε, περίπου, ότι σε τούτη την Δημοτική Αρχή, κυρίαρχο λόγο έχει η εξυπηρέτηση συμφερόντων! Είχε δίκιο! Δυστυχώς δηλαδή, διότι οι Γιαννιώτες τους είχαν υπερψηφίσει ως ... διαπρύσιους κήρυκες νέου ήθους και ύφους στην άσκηση της εξουσίας!
ΑΥΤΟ το... "ηθικό πλεονέκτημα" οδήγησε προφανώς τον δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα να καταστήσει έμμισθους σχεδόν όλους τους συνεργάτες του, με κάποιους περισσότερο ευνοημένους. Δεν τον ενδιαφέρει, προς το παρόν, που θα καθίσουν όλοι μαζί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, ούτε που τους μισθοδοτεί όταν πολλοί εκ των πολιτών δεν έχουν καν τα στοιχειώδη!
ΟΜΙΛΕΙ για... διαφάνεια ο δήμαρχος και την ίδια στιγμή δεν διστάζει να εξευτελίζει την έννοια και να διδάσκει την μικροπολιτική στην πράξη! Έχουμε μια λίστα με διακόσιες αναθέσεις, απευθείας ή με κατατμημένα "έργα", τις προκηρύξεις των οποίων δεν δημοσίευσε στις εφημερίδες, όπως ο νόμος ορίζει, για να επιτευχθεί καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα και να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός! Αφορούν τον Δήμο, τους Οργανισμούς του και την ΔΕΥΑΙ, ναι αυτή όπου η αυθαιρεσία έχει αναχθεί σε καθεστώς!
ΕΧΟΥΝ ενημερωθεί για το σκάνδαλο ( και όχι μόνο το συγκεκριμένο ), όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που κωφεύει, όποιοι άλλοι αρμόδιοι , φυσικά δε και η Εισαγγελική Αρχή. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι αυτό, αλλά να συνειδητοποιήσουν οι πολίτες ποιοί είναι τούτοι εδώ που επαγγέλθηκαν μια νέα πορεία και νοιάζονται για τον εαυτό τους και τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ο δήμαρχος και μια ομάδα συνεργατών του έχουν ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για παράβαση καθήκοντος, ο δήμαρχος πάλι και οι βασικοί συνεργάτες του αναμένεται να καταστούν εκ νέου κατηγορούμενοι, ένας αντιδήμαρχος και ένας Πρόεδρος Οργανισμού κινδυνεύουν με έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, διότι εκτελούσαν έργα όταν ήταν υποψήφιοι και μέχρι πρότινος!
ΔΕΙΤΕ ακόμη πόσο σέβονται την άποψη των πολιτών. Μήπως ξεχάσατε τα Χριστούγεννα, με εκείνο το τερατούργημα του... "Πύργου του Τατλιν" στην κεντρική πλατεία, με το οποίο γέλασε όλη η υφήλιος; Όπως άλλωστε και τα προηγούμενα χρόνια με άλλες... "πρωτοποριακές" κατασκευές, αλλά και μόλις προ ολίγων ημερών με την επιλογή μιας αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανακατασκευή της πλατείας, που θα την κάνει χειρότερη από ο,τι είναι - και που την είχε σχεδιάσει η "Θεμελιοδομή " με την εταιρία ΤΟΚΑΤ, του κ. Μπέγκα!
ΝΑ μη μακρηγορούμε. Είναι ικανοί οι της Δημοτικής Αρχής μόνο για κουβέντες. Τίποτε άλλο! Για μεγαλόπνοους, αλλά ανέφικτους σχεδιασμούς, στους οποίους ούτε κι εκείνοι πιστεύουν άλλωστε! Ενδιαφέρονται μόνο να νομίζουν ότι εντυπωσιάζουν τους πολίτες. Οι οποίοι όμως, δεν υποκύπτουν στην... γοητεία των λόγων των επηρμένων από την δύναμη της πρόσκαιρης εξουσίας. Έχουν αντιληφθεί περί τίνος πρόκειται...
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr