stoTapsi

Γράφει ο Φάνης Μπάρκας
Louros potamosΕίναι γνωστό, κυρίως σε αυτούς που «συνδέονται» με οποιονδήποτε τρόπο με τον κάμπο και που τα καλοκαίρια ποτίζουν τα χωράφια τους, ότι ο παραπόταμος του ποταμού Λούρου, ο οποίος τεχνικά έχει εγκιβωτιστεί, έχει σημαντικό ρόλο στο πότισμα των χωραφιών του μισού κάμπου της Φιλιππιάδας.Είναι γνωστό, κυρίως σε αυτούς που «συνδέονται» με οποιονδήποτε τρόπο με τον κάμπο και που τα καλοκαίρια ποτίζουν τα χωράφια τους, ότι ο παραπόταμος του ποταμού Λούρου, ο οποίος τεχνικά έχει εγκιβωτιστεί, έχει σημαντικό ρόλο στο πότισμα των χωραφιών του μισού κάμπου της Φιλιππιάδας.
Είναι επίσης γνωστό σε όσους παρακολούθησαν από κοντά τα δημοτικά συμβούλια του τέως δήμου Φιλιππιάδας και τωρινού δήμου Ζηρού, ότι κατά καιρούς τα δημοτικά συμβούλια αποφάσιζαν τα καθαριστεί ο μυλαύλακας, το αυλάκι δηλαδή που ποτίζεται ο μισός σχεδόν κάμπος της Φιλιππιάδας, αλλά τα χρήματα που εγκρίνονταν πήγαιναν σε άλλες εργασίες του δήμου και όχι στον καθαρισμό του μυλαύλακα.
Δεν είναι ο καιρός για καθαρισμούς. Πλην όμως καλά θα είναι ο δήμος Ζηρού να αποφασίσει να καθαρίσει τον μυλαύλακα το Φθινόπωρο, ο οποίος έχει να καθαριστεί από αμνημονεύτων χρόνων και έχει γεμίσει από φερτά υλικά, με αποτέλεσμα τα νερά που διοχετεύονται στον μυλαύλακα να υπερχειλίζουν με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα παρακείμενα κτήματα, αλλά και για τα σπίτια που στο μεταξύ έχουν κτιστεί παράλληλα με τον μυλαύλακα.
Δεν ξέρουμε αν προβλέπεται η ελεύθερη είσοδος στο αυλάκι μηχανήματος επειδή έχουν χτιστεί σπίτια, που μάλλον θα προβλέπεται. Θα μπορεί όμως ο δήμος Ζηρού –ανεξάρτητα από του αν επιτρέπεται ή όχι- να καθαρίσει τον μυλαύλακα εκεί όπου μπορεί να περάσει το μηχάνημα. Εκεί που δεν μπορεί να περάσει –ενδεχομένως να μη προβλέπεται κάτι τέτοιο και να έχουν χτιστεί τα σπίτια κοντά στον μυλαύλακα- μπορεί ο δήμος να πληρώσει κάποιον ή κάποιους ώστε με το φτυάρι να τον καθαρίσουν. Στο κάτω κάτω μπορεί να χρεώσει σε αυτούς που επιμένουν να μην αφήνουν το μηχάνημα να περάσει ή που δεν μπορεί να περάσει.
Τρόπος υπάρχει. Αρκεί να θελήσει ο δήμος Ζηρού να πραγματοποιήσει το έργο και να μη το εντάξει η δημοτική πλειοψηφία στην άγρα ψήφων.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version