stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
2018 19ΑΙΣΙΟΝ και ευτυχές το νέο έτος! Πανηγυρίσαμε το τέλος του 2018. Επιβιώσαμε! Αγκαλιαστήκαμε, φιληθήκαμε. Είμαστε... ήρωες! Όσο κι αν το δείτε ως ειρωνικό και αυτοσαρκασμό, άμα το καλοσκεφτείτε έτσι είναι. Περάσαμε το 2018, των παθών μας τον τάραχο. Νέο μνημόνιο, φόροι, πρόσθετα μέτρα, κλείσιμο επιχειρήσεων, επινόηση σκανδάλων, καταστροφές, φονικές πυρκαγιές, νεκρούς, "έξοδος" από τα μνημόνια, κύματα λαθρομεταναστών, εγκληματικότητα, εθνικές παραχωρήσεις .
ΤΩΡΑ, να αισιοδοξούμε για το 2019. Δεν έχει σημασία ο λόγος. Όλο και κάποιος θα υπάρχει. Ας πούμε να είμαστε υγιείς. Μάλλον ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Να ελπίζουμε ότι ίσως θα μπορέσουμε να πάρουμε μια ανάσα από την εξοντωτική και αλλοπρόσαλλη πολιτική, που εφαρμόζει η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ. Που προκειμένου να μείνει όσο μπορέσει στην εξουσία, δεν διστάζει να θυσιάζει τα πάντα. Αξιοπρέπεια, αυτοσεβασμό, εθνική συνείδηση, ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Απολύτως υποτελής στους δανειστές και όποιους ισχυρούς.

ΒΕΒΑΙΩΣ και θα διαφωνήσουν οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση. Καλά θα κάνουν. Ούτε πρόκειται να επιδιώξουμε να αλλάξουν άποψη. Δεν είναι άλλωστε αυτή η δουλειά μας. Τους καλούμε μόνο να επεξεργαστούν τη φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ..."προτεραιότητά μας οι ζωές των μεταναστών και προσφύγων"! Καταλάβατε; Όχι οι ζωές των Ελλήνων, τους οποίους κυβερνά. Οι ζωές των λαθρομεταναστών τον νοιάζουν, αυτόν και όλα τα στελέχη της κυβέρνησής του.

ΘΑ επιμείνουμε λίγο σε αυτό το ακανθώδες θέμα. Διότι μόλις προχτές έγινε γνωστό ότι πάνω από σαράντα χιλιάδες Έλληνες είναι άστεγοι! Και πεινασμένοι! Που πριν από κάποια χρόνια ήταν επιχειρηματίες, νοικοκύρηδες, αλλά η οικονομική κρίση τους γονάτισε. Καμιά μέριμνα για αυτούς! Δεν ασχολείται κανείς μαζί τους. Στον αντίποδα, ούτε ένας αλλοδαπός δεν μένει στο δρόμο, ούτε χωρίς φαγητό, περίθαλψη και χρήματα. Αποτελούν... προτεραιότητα για την "πρώτη φορά Αριστερά", που συμπεριφέρεται ως να έχει αλλεργία σε ο,τιδήποτε Ελληνικό και Εθνικό!

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ο πρωθυπουργός μας να έλθουν κι άλλοι λαθρομετανάστες στη χώρα. Δεν αρκεί το 1,5 εκατομμύριο - επισήμως - που εισέβαλλε τα τελευταία χρόνια. Όσες χώρες δεν τους θέλουν, θα τους στέλνουν εδώ. Και καμία δεν τους θέλει πλέον, κλείνοντας και τα σύνορα τους. Μόνο η Ελλάδα τα έχει ανοίξει διάπλατα. Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε. Στα φρικιαστικότερα εγκλήματα πρωταγωνιστούν αλλοδαποί. Τη θαλπωρή του κράτους πρόνοιας, οι αλλοδαποί την αισθάνονται. Όχι οι Έλληνες! Για αυτούς υπάρχει μόνο η φοροεπιδρομή και η ανεργία. Η φυγή προς άλλες χώρες.

ΔΕΝ είμαστε έμποροι απαισιοδοξίας. Απλώς περιγράφουμε μια κατάσταση. Αυτή που ζούμε όλοι. Αν σε ορισμένους αρκεί που βρίσκεται στην εξουσία ένα κόμμα της Αριστεράς, είναι άλλη υπόθεση. Και ας γελοιοποιείται μαζί με κάθε έννοια σοβαρότητας. Αυτοί και στην απόλυτη εξαθλίωση και... Σοβιετοποίηση, θα υπερθεματίζουν! Προφανώς προσδοκούντες στην εξαργύρωση της αφοσίωσής τους, από ένα φαύλο μέχρι το μεδούλι "καθεστώς". Που, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όχι μόνο δεν σέβεται τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά επιδιώκει την εξόντωσή τους.

ΦΥΣΙΚΑ και εντυπωσιάζει η "νάρκη" στην οποία έχει περιέλθει οι Έλληνες. Εξαφανίστηκαν οι "αγανακτισμένοι". Αυτοί που έδερναν υπουργούς ή τους γιαούρτωναν. Που παραλίγο να εισβάλλουν και στη Βουλή. Αντ' αυτών έχουμε τις... συλλογικότητες, τους... αλληλέγγυους, τους... ακτιβιστές, να επιδίδονται σε έκνομες πράξεις, με την κυβέρνηση να επιδεικνύει πρωτοφανή ανοχή, που εκλαμβάνεται και ως... ευλογία! Και οι πολίτες να παρακολουθούν άναυδοι έως και υπνωτισμένοι τα διαδραματιζόμενα. Μαζί και τα όσα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Πόσο θα κρατήσει; Δεν ελπίζουμε στην δραστική αφύπνιση ή μη μόνο ενώπιον της κάλπης...

Δημοσιεύθυκε στον "ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ" τα Σάββατο 05/01/19

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version