stoTapsi

ds1o Sept 19Με την εκλογή του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής άνοιξε η νέα δημοτική περίοδος στο Δήμο Ιωαννιτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκάλεσε ο Γιάννης Τσίμαρης πλειοψηφών σύμβουλος της παράταξης της Δημοτικής Αρχής ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συναδέλφους του εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το σώμα έχει τη γνώση, την ικανότητα, τη θέληση και την διάθεση να δουλέψει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών.
Για την θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβούλιου προτάθηκε από τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, για την θέση του αντιπροέδρου προτάθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα ο Στέφανος Ζούμπας και για την θέση του Γραμματέα προτάθηκε από την επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τατιάνα Καλογιάννη ο Στάθης Σιούτης.
Από την ψηφοφορία απείχε η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Όλυ Τσουμάνη.
Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου συγκέντρωσε 34 ψήφους ενώ υπήρξαν δέκα λευκά ψηφοδέλτια.
Αμέσως μετά την εκλογή του ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του διαβεβαιώνοντας όλους πως το Προεδρείο και το Δημοτικό Συμβούλιο θα δουλέψει με πνεύμα συνεργασίας.
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε χρήσιμοι και δημιουργικοί , όχι μέσω μιας κατ ανάγκην συμφωνίας για όλα , αλλά μέσα από μια βαθιά πολιτική και γόνιμη αντιπαράθεση ιδεών, απόψεων και προτάσεων η οποία θα μετουσιώνεται σε συνθέσεις και τελικά σε αποφάσεις που θα δίνουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της πόλης και των δημοτών. Από την πλευρά μου θέλω να διαβεβαιώσω το σώμα ότι , σε συνεργασία με το διαπαραταξιακό προεδρείο, θα εργαστώ, με όλες μου τις δυνάμεις, με πολύ αγάπη για την πόλη μου, με ανιδιοτέλεια, με απόλυτο σεβασμό την δημοκρατική νομιμοποίηση των παρατάξεων και κάθε συμβούλου και με την αμεροληψία που επιβάλλεται, για να αποτελέσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας το δημοκρατικό πολιτικό όργανο, το οποίο με τις αποφάσεις του και με αποτελεσματικό τρόπο θα βελτιώνει συνεχώς την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών και θα αναβαθμίζει την πόλη με στόχο να την καταστήσει εξωστρεφή, ελκυστική, πρωτοπόρα και κέντρο των ΒΔ Βαλκανίων», σημείωσε ο κ. Παπαγεωργίου.
Ο Στέφανος Ζούμπας για τη θέση του αντιπροέδρου συγκέντρωσε 36 ψήφους. Ο ίδιος ευχαρίστησε το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου σημειώνοντας ότι θα συμβάλλει για την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση του σώματος.
Ο Στάθης Σιούτης για την θέση του Γραμματέα έλαβε 36 ψήφους. Αμέσως μετά ευχαρίστησε όλο το σώμα και δεσμεύτηκε να καταβάλει κάθε προσπάθεια από τη νέα του θέση.
Ευχές για καλή επιτυχία στο νέο προεδρείο έδωσαν ο Θωμάς Μπέγκας, η Τατιάνα Καλογιάννη, ο Νίκος Γκόντας, ο Λάζαρος Νάτσης, ο Άρης Μπαρτζώκας και ο Χρήστος Πατσούρας εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι θα πετύχει στα καθήκοντά του και θα δουλέψει για το καλό της πόλης.
(Η Όλυ Τσουμάνη δεν πήρε τον λόγο).
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη το προεδρείο και τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί και θα παραμείνει το κορυφαίο όργανο λήψης αποφάσεων» ενώ συμπλήρωσε πως η Δημοτική Αρχή θα επιδιώξει την μέγιστη δυνατή συναίνεση. «Σκοπός είναι να κάνουμε το καλύτερο για την πόλη και πιστεύουμε ότι θα έχουμε την συνεργασία όλων», υπογράμμισε.
Έκανε γνωστό ότι πολύ σύντομα θα γίνει ο ορισμός των αντιδημάρχων και στην επόμενη συνεδρίαση θα γίνει η εκλογή των μελών των Νομικών Προσώπων.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρώτη ειδική συνεδρίαση εξελέγησαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Για την Οικονομική Επιτροπή ψήφισαν 43 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (απείχαν Όλυ Τσουμάνη και Χρήστος Πατσούρας), υπήρξαν ένα άκυρο και δύο λευκά ψηφοδέλτια και εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι: Ελένη Ακονίδου και Νίκος Σιορόκας από την παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», Θωμάς Γιωτίτσας και Δημήτρης Νάστος από την «Ενότητα Πολιτών», Βασίλης Κοσμάς από την παράταξη «Ιωάννινα 2023» και Στέφανος Μάντζιος από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Χριστίνα Κωτσαντή, Γιάννης Τσίμαρης, Γιάννης Λιόντος, Μάκης Χρυσοστόμου, Σπύρος Γκίζας και Βασίλης Βλέτσας.
Για την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ψήφισαν 43. Υπήρξαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.
Τακτικά μέλη εξελέγησαν: Γιάννης Τσίμαρης, Γιώργος Λώλης (Γιάννενα Νέα Εποχή), Γιώργος Βίνης, Σοφία Μαρκούλα (Ενότητα Πολιτών), Φίλιππος Ευαγγέλου (Ιωάννινα 2023) και Νίκος Τσώλης (Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία).
Αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Ακονίδου, Νίκος Σιορόκας, Γιώργος Αρλέτος, Βάσω Μέγα, Ηλίας Αρλέτος, Αριστείδης Παππάς και Γιαννούλα Μαμακή.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version