stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
naziΕΛΑΧΙΣΤΟΙ αξιολόγησαν την είδηση της έκδοσης ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου για την καταδίκη των εγκλημάτων του Ναζισμού και του Κομμουνισμού (που το "έθαψαν" τα περισσότερα ΜΜΕ ), τι σήμαινε και ποιές οι αντιδράσεις. Θα λέγαμε πως ήταν ιστορικής σημασίας, αλλά με εξαίρεση την κ. Άννα Ασημακοπούλου δεν το υπέγραψαν οι άλλοι Έλληνες συνάδελφοί της Ευρωβουλευτές της Ν.Δ! Ναι, καλά διαβάσατε, αρνήθηκαν να τα καταδικάσουν και οι Νεοδημοκράτες Ευρωβουλευτές, διότι λέει μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι οι θηριωδίες των Ναζί και των Κομμουνιστικών καθεστώτων και αυτό δήθεν προσβάλλει τον κομμουνισμό!

ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ εμείς οι κοινοί θνητοί να γίνουμε συναντιλήπτορες της άποψης πχ του... πολιτικού ογκόλιθου κ. Ζαγοράκη και της... πεφωτισμένης ιδεολογικής του συγκρότησης. Όμως, γονατίζουμε κυριολεκτικώς όταν βλέπουμε ότι στην άρνηση πρωτοστάτησε ο επικεφαλής της ομάδας των Νεοδημοκρατών Ευρωβουλευτών κ. Μειμαράκης, πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και πρώην Πρόεδρος του κόμματος της Ν.Δ! Που προφανώς μόλις προ ημερών ανακάλυψε ότι δεν πρέπει να αποδοκιμαστούν τα κομμουνιστικά εγκλήματα, που μάλλον τα κρίνει ως... ιστορική αναγκαιότητα και είναι διαφορετικά από εκείνα των Ναζί!

ΟΜΩΣ, τα εγκλήματα είναι εγκλήματα. Οι Ναζί εισέβαλλαν σε χώρες και διά πυρός και σιδήρου, τις καθυπόταξαν και σε άλλες περιπτώσεις το επιχείρησαν. Εκτέλεσαν, έκαψαν, ισοπέδωσαν, λεηλάτησαν. Αιματοκύλισαν. Ακριβώς τα ίδια και χειρότερα έκανε και η πρώην ΕΣΣΔ. Που ξεπερνώντας και τους Ναζί, δολοφόνησε εκατομμύρια πολιτών της ως δήθεν υπονομευτές του... "σοσιαλιστικού ιδεώδους". Στέρησε την ελευθερία και κάθε δικαίωμα από τους πολίτες της και εκείνους των κρατών που κυριάρχησε, εξαθλιώνοντάς τους. Μέχρι που αυτά τα καθεστώτα κατέρρευσαν.

ΝΑ το εξειδικεύσουμε και να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο. Οι Ναζί μετά των συμμάχων τους κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αποκαΐδια άφησαν φεύγοντας και χιλιάδες νεκρούς Έλληνες . Το ΚΚΕ, που ήταν ο εν Ελλάδι... εκπρόσωπος της ΕΣΣΔ, εκμεταλλευόμενο την κατάσταση προσπάθησε διά των όπλων να καταλύσει το Συνταγματικό καθεστώς, να κατακτήσει την εξουσία και να εντάξει τη χώρα στο λεγόμενο "Ανατολικό μπλόκ". Οι ορδές των συμμοριτών του, βασάνισαν, σκότωσαν χιλιάδες συμπατριωτών, βίασαν, έκαψαν, λεηλάτησαν. Και ενώ ούτε μια συγγνώμη δεν ακούστηκε, δηλώνουν υπερήφανοι για τις θηριωδίες και το αιματοκύλισμα, επιμένοντας πως αν τους δοθεί η ευκαιρία θα ξανακάνουν τα ίδια!

ΟΛΑ αυτά και στις δύο περιπτώσεις ορίζουν ακριβώς την έννοια του φασισμού, με... εφαρμοσμένες τακτικές στην πράξη. Ασφαλώς και οι Αριστεροί εν γένει, εξανέστησαν από την έκδοση του καταδικαστικού ψηφίσματος. Ή θεωρούν ότι δεν διαπράχτηκαν εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα ή ότι αυτά... δικαιολογούνταν, όπως είπαμε, ή εκτιμούν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι κι ακόμη χειρότερα, πως καλλιεργώντας επί τόσα χρόνια ενοχικά σύνδρομα στους ... "άλλους", κανένας δεν θα αντιδράσει στην... εξιδανίκευση του κομμουνιστικού φασισμού! Ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, δε δίστασε να συμμαχήσει με το Ναζισμό (μια χαρά τα πήγαιναν Χίτλερ και Στάλιν) και επί διετία αλώνιζαν και οι δύο στην Ευρώπη!

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πάντως απύθμενο θράσος για να υμνεί κάποιος τις θηριωδίες και των δύο. Και ακόμη περισσότερο θάρρος για να διαφοροποιηθεί οιοσδήποτε από την ομάδα του στην Ευρωβουλή, όπως έκανε η κ. Ασημακοπούλου, τασσόμενη υπέρ της καταδίκης και των δύο μορφών του φασισμού. Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που απέδειξε ότι "το λέει η καρδιά της". Το έπραττε και ως δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και ως βουλευτής και ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Δε δίσταζε να εκφράζει την άποψή της και να διαφωνεί, οσάκις έκρινε ότι αυτό έπρεπε να κάνει και πάντοτε με επιχειρήματα. Στην προκειμένη όμως περίπτωση, πέραν της υποστήριξης της ιστορικής αλήθειας, έδωσε και ένα ηχηρό χαστούκι στην πολιτικάντικη υποκρισία, αφήνοντας γιά τους συναδέλφους της την επιψίλευση επαίνων της Αριστεράς και των... παραφυάδων της.

ΚΑΙ να ρωτήσουμε τώρα τους Νεοδημοκράτες συναδέλφους της: Ήταν ή όχι εγκλήματα όσα διέπραξαν και οι κομμουνιστές; Σε τι διέφεραν άραγε από εκείνα του Ναζισμού; Όταν τα καταδικάζουν οι λαοί που βίωσαν τα "αγαθά" του Σταλισμού και των υποτακτικών του, οι "δικοί" μας πως δικαιολογούν την άρνησή τους να υπογράψουν το ψήφισμα; Τι ήθελαν να δείξουν, ότι είναι ..."δημοκράτες" και να γίνουν αρεστοί στην Αριστερά; Σε ποιά, σε αυτή που σε κάθε ευκαιρία τους φτύνει και που τώρα καγχάζει με τη λιποψυχία τους, για να γίνονται... "χλεύη των ηττημένων", όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου;
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr