stoTapsi

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

ΟΣΟ dimos ioannitonπλησιάζουμε προς τις βουλευτικές εκλογές τόσο και η πόλωση θα οξύνεται, την οποία επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Τσίπρα, που ήδη ανακοίνωσε ότι θα απέχει των εργασιών της Βουλής, ως έναρξη ...ανένδοτου αγώνα κατά της κυβέρνησης. Εν τω μεταξύ άρχισ
ε και η ανακοίνωση ονομάτων υποψηφίων βουλευτών από κόμματα, με τη ΝΔ μάλλον να καθυστερεί όπως πάντα και λόγω δυστοκιών ως προς τη σύνθεση του ψηφοδελτίου. Τα προβλήματα όμως «τρέχουν» και θα ήταν ολέθριο για τη χώρα να αφεθούν «κι όπου βγει».



ΤΟ ενδιαφέρον όμως προσελκύουν και οι διεργασίες για τις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια. Ποιοί θα ηγηθούν, ποιοί θα στελεχώσουν τις παρατάξεις, με το Δήμο Ιωαννιτών να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ήδη ο κ.Παντελής Κολόκας έκανε το βήμα και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, με βέβαιη τη διεκδίκηση της δημαρχίας από τον πρώην δήμαρχο κ. Θωμά Μπέγκα και τη
ν κ. Τατιάνα Καλογιάννη. Έχουν άλλωστε  συγκροτημένες παρατάξεις και έπεται συνέχεια ως προς ποιοί θα άλλοι από ΣΥΡΙΖΑ- ΚΚΕ θα εμπλακούν στην εκλογική αναμέτρηση, με ερωτηματικό τι θα κάνουν τελικά ο πρώην δήμαρχος κ.Νίκος Γκόντας και ο κ.Αρης Μπαρτζώκας.

ΜΕΝΟΥΜΕ στο Δήμο Ιωαννιτών σήμερα, για να πούμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή, δήθεν «Νέα Εποχή», πρέπει να αποτελέσει παρελθόν. Αυτό δεν έχει σχέση με την πορεία της υγεία του δημάρχου κ. Μωυσή Ελισάφ, που μακάρι να ξεπεράσει όποια προβλήματα τον ταλανίζουν. Πρόκειται όμως για μια Δημοτική Αρχή που προέκυψε από τη σύμπραξη άλλων δυό παρατάξεων και η οποία απέδειξε ότι ελάχιστα έως καθόλου σέβεται τις δημοκρατικές διαδικασίες . Εξακολουθεί να αποφασίζει μιά επιτροπή ετσιθελικά, ένας άνθρωπος όπως πλειστάκις έχει καταγγελθεί (ο κ.Γιώργος Αρλέτος) και με τα συμφέροντα να κάνουν πάρτι.

ΔΕ συμβαίνει όμως το ίδιο και με την πορεία της πόλης. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, οι πολίτες απογοητεύτηκαν, εκείνο το «Γιάννινα- καθαρή πόλη» ακούγεται πολύ απόμακρο. Το κέντρο παρουσιάζει μιά υπερτροφική ανάπτυξη σε βάρος της ...«άλλης πόλης», οι δρόμοι στο «εσωτερικό» τς μοιάζουν βομβαρδισμένοι, το νερό εξακολουθεί να είναι από τα ακριβότερα στη χώρα. Σπατάλες την ώρα που οι πολίτες φτωχαίνουν. Αυτά και πολλά άλλα που δε φαίνεται να απασχολούν ιδιαιτέρως τους «καλαμοκαβαλάρηδες» που δεν μπορούν κιόλας να κρύψουν την αλαζονεία τους στον τρόπο άσκησης της εξουσίας.

ΟΙ Γιαννιώτες θέλουν μιά πόλη καθαρή, επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας, σεβασμός της νοημοσύνης και του φιλοτίμου τους, που πολλές φορές προσβάλλονται από αιθεροβάμονες. Θέλουν καθαρές κουβέντες από τις παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την ψήφο τους, ένα πρόγραμμα ειλικρινές και υλοποιήσιμο, χωρίς διθυραμβικές κορώνες για εντυπωσιασμό, που στην πορεία εξελίσσονται σε χυδαίο εμπαιγμό. Αν δεν μπορούν οι όποιοι διεκδικητές της δημαρχίας να είναι σαφείς και αληθινοί, ας καθήσουν σπίτι τους και στις δουλειές τους και όσοι ακόμη θεσιθήρες και αποζητούντες μιά έμμισθη θέση.

ΣΤΟΧΟΣ λοιπόν στις εκλογές η ανατροπή της αποτυχημένης Δημοτικής Αρχής και η ανάδειξη μιάς άλλης που θα σέβεται την ψήφο των πολιτών και θα τους υπηρετεί χωρίς υστεροβουλία και «αστερίσκους», ή ναι μεν - αλλά. Τα Γιάννινα αρκετά υπέφεραν από ασχέτους και καπριτσιώτικους θολο-οραματισμούς. Αλλαγή εδώ και τώρα, που έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου, παραπλανητικά- δημαγωγικά βεβαίως εκείνος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να αποτελέσει κυρίαρχη ανάγκη, για την πορεία των Ιωαννίνων προς το μέλλον. Όλα τ’ άλλα είναι... «κουβέντα να κάνουμε».

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version