stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ.ΚΑΛΤΣΗΣ

plistiriasmoiΤΡΑΓΙΚΟ! Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ψήφισε υπέρ των πλειστηριασμών από τα λεγόμενα fands. Δηλαδή να μπορούν να παίρνουν περιουσίες, σπίτια πολιτών τα ίδια ή οι εν Ελλάδι εκπρόσωποί τους, κάτι που μέχρι τώρα νομικά αμφισβητούνταν. Πρόκειται για τα δάνεια που οι τράπεζες πούλησαν, κυρίως σε «κοράκια» του εξωτερικού για λίγα χρήματα, ενώ μπορούσαν να καλέσουν τους δανειολήπτες να εξοφλήσουν το χρέος τους με το ίδιο μικρό ποσό που το εκχώρησαν στους άρπαγες αλλοδαπούς.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μιά απόφαση εξοργιστική και άδικη, αλλά οι Αρειοπαγίτες, από το ύψος των εδράνων που κάθονται, δεν είναι σε θέση να ακούσουν τη φωνή απόγνωσης όσων πιάστηκαν στη μέγγενη των τραπεζών και συνθλίβονται. Ταυτίστηκαν με τις επιδιώξεις των μεγαλοκαρχαριών και τα συμφέροντά τους, με τα «θέλω» των τραπεζών, αυτών που ο λαός χρηματοδότησε δυό φορές με εκατοντάδες εκατομμύρια την περίφημη «ανακεφαλαιοποίηση»- Ελληνικής επινόησης κι αυτό το ανοσιούργημα, αντί να πληρώσουν οι τραπεζίτες.

ΤΟ ερώτημα ... «επιτέλους, που ζουν οι δικαστές;» ακούγεται ολοένα και πιό ηχηρό, διότι δημιουργείται η αίσθηση στους πολίτες ότι είναι από άλλο πλανήτη. Όχι, δεν πρόκειται για την επιβεβλημένη αποστασιοποίηση της Δικαιοσύνης από τη συναισθηματική φόρτιση, αλλά για μιά απόφαση σκοπιμότητας, όπως θεωρείται από πολλούς και που δικαίως προκάλεσε έκπληξη και αγανάκτηση. Απόφαση εναρμονισμένη και με τις απόψεις κυβερνητικών στελεχών, ότι χωρίς τους πλειστηριασμούς θα βουλιάξουν οι τράπεζες και πως αυτοί είναι απαραίτητοι για την υγιή λειτουργία της οικονομίας της χώρας! 

ΦΥΣΙΚΑ και δεν πρέπει να βουλιάξει το τραπεζικό σύστημα, γιατί θα τιναχτεί στον αέρα η οικονομία. Αλλά μπορεί να εξυγιανθεί και να σταθεί στο πλευρό των πολιτών, κυρίως δε των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Πως όμως όταν ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Αδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει με έμφαση ότι αυτοί αποκλείονται από τις τράπεζες και θα πρέπει να κλείσουν ή να συγχωνευτούν; Δε γνωρίζουμε βεβαίως μέχρι στιγμής τις κυβερνητικές αντιδράσεις για την κατάπτυστη απόφαση του Αρείου Πάγου, αλλά δε θα μας εκπλήξει αν μιλήσει η κυβέρνηση για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και άλλα τέτοια κωμικοτραγικά.

ΑΛΛΩΣΤΕ ουδείς λησμονεί την περίοδο των μνημονίων που με εντολές της τρόικας, των εκπροσώπων δηλαδή των διεθνών τοκογλύφων, πετσοκόβονταν μισθοί και συντάξεις, οι δικαστές έκριναν Συνταγματικό το μέτρο, αλλά αντισυνταγματική την εφαρμογή στα δικά τους μισθολόγια! Αν λοιπόν τώρα, κάποιοι από αυτούς είχαν δάνεια και κινδύνευαν να χάσουν το σπίτι τους, να είστε σίγουροι ότι θα αποφάσιζαν κατά των πλειστηριασμών! Βλέπετε όμως ότι δεν τους αγγίζει το πρόβλημα οπότε και συμφώνησαν με τις απαιτήσεις των αρπακτικών. Αυτών που σαν τους γύπες ορμούν επί των πτωμάτων.

ΤΙΘΕΤΑΙ φυσικά και τούτο το θέμα: Όταν ο Άρειος Πάγος λέει ναι στους πλειστηριασμούς, που θα προσφύγει ο πολίτης για την προστασία του και δη της πρώτης κατοικίας; Στα δικαστήρια; Σε αυτά που έχουν εντολές να δικαιώνουν τις τράπεζες και τα fands; Όχι μόνο με την απόφαση των αποξενωμένων από την κοινωνία Αρεοπαγιτών, αλλά και πριν υπέρ των τραπεζών λειτουργούσαν, με ελάχιστες περιπτώσεις δικαίωσης ατυχησάντων δανειοληπτών. Κάπως έτσι λοιπόν άνοιξε ο Ασκός του Αιόλου και οι πλειστηριασμοί θα γίνουν μέρος της ζωής μας- μιάς ζωής υπό πλειστηριασμόν...

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr