stoTapsi

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ, Σάββατο 18/03/23)

dimarxeio oanninonΑΛΛΟ και τούτο! Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ.Δημ. Παπαγεωργίου, παραιτήθηκε από το αξίωμα κΙ του Δημοτικού Συμβούλου και ανέλαβε καθήκοντα δημάρχου! Έτσι ...πραξικοπηματικά, χωρίς να περιμένει την έκδοση απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τη νομιμότητα ή όχι της εκλογής του μόνο από τη δημοτική ομάδα της παράταξης της «Νέας Εποχής». Ότι ο νόμος άλλα ορίζει δεν απασχόλησε τους δημοτικούς της συμβούλους (πλην των Τύρου- Ούζα, Πήχα και Λυκογιώργο), που με περισσή αλαζονεία

αγνόησαν τις άλλες δυό παρατάξεις οι οποίες στηρίζουν τη Δημοτική Αρχή της μειοψηφίας!

ΒΙΑΣΤΙΚΟΣ ο κ.Παπαγεωργίου να οριστεί δήμαρχος δημιουργώντας τετελεσμένα γεγονότα, αλλά συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο για αύριο Κυριακή, για να εκλέξει νέο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου! Δηλαδή, ενώ για την εκλογή δημάρχου μετά το θάνατο του Μωϋσή Ελισάφ, έκριναν ότι μπορούσαν μόνοι τους οκτώ σύμβουλοι να αποφασίσουν, αλλά για την εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κάνουν τη χάρη να συμμετάσχουν και οι άλλες παρατάξεις! Μιά κραυγαλέα αντίφαση και επίσης κραυγαλέα περίπτωση επιλεκτικής εφαρμογής των νόμων και των κανονισμών, βάναυση υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας.

ΑΥΤΟΣ ο κάλπικος «δήμαρχος» λοιπόν, θα έχει το θράσος να ομιλεί για νομιμότητα και να επιπλήττει τους πολίτες και δημοτικούς συμβούλους αν δεν τους τηρούν ή δε σέβονται τη δεοντολογία. Ότι στην προκειμένη περίπτωση ο ίδιος την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του ως γνήσιος «σοσιαλιστής», στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατά την προσφιλή συνήθεια των «συντρόφων», δεν θα έχει για εκείνον και όσους συνήργησαν στην ανομία, καμιά σημασία. Αρκεί που θα διατελέσει δήμαρχος της μεγάλης και ιστορικής πόλης των Ιωαννίνων και που θα ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία του.

ΙΣΩΣ «τοιούτος ημίν έπρεπεν Αρχιερεύς»; Σίγουρα όχι, αλλά αφού οι πολίτες αυτής της πόλης δεν αντιδρούν σε τέτοια και άλλα θλιβερά φαινόμενα; Αφού οι νόμοι στην περίπτωση των Ιωαννίνων, της Ηπείρου γενικότερα, δεν εφαρμόζονται για τους ασκούντες εξουσία και όσους «λάθρα» εισχώρησαν σε αυτή και στρογγυκοκάθησαν σε μιά από τις καρέκλες της; Αφού (και) οι δηλώσαντες καθ οιονδήποτε τρόπο Αριστεροί, ως έχοντες το περίφημο (και διάτρητο) «ηθικό πλεονέκτημα», μπορούν ακαταδίωκτα να παρανομούν, μέχρι και να αυτοανακηρύσσονται δήμαρχοι! Για να ωρύονται μετά πάθους στη συνέχεια ότι αδικούνται, αν υπάρξει απόφαση που δεν τους ικανοποιεί!

ΕΥΘΥΝΗ, όμως, δεν έχει μόνο ο κ.Παπαγεωργίου και οι πέριξ αυτού, αλλά και ο Ειδικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτ. Μακεδονίας  κ.Σεραφείμ Λιάπης. Διότι να αποφασίσει σύμφωνα με το νόμο, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους! Το οποίο φυσικά (!) και δεν τσακίζεται να απαντήσει, έχοντας προφανώς πλήθος αιτημάτων και υποθέσεων, πέραν του ότι δε φημίζεται για την σπουδή του στη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Η κυβέρνηση όμως έστειλε στην Ήπειρο τον Ειδικό Γραμματέα, για να αποφασίζει και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα κι όχι να κάνει τον διαβιβαστή εγγράφων και να αναμένει από την Αθήνα να δώσει λύσεις.

ΚΑΙ τώρα είμαστε περίεργοι να δούμε πως θα αντιμετωπίσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση, ύστερα από την ετσιθελική, παράνομη και προκλητική πράξη του κ.Παπαγεωργίου διά της οποίας επιχειρεί να εκβιάσει για τη νομιμοποίησή του. Η ατολμία του όμως να αποφασίσει κατά πως ορίζει ο νόμος, επέφερε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν έχει σημασία αν το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφασίσει κάποια στιγμή έστω και ότι είναι νόμιμη η ανάδειξή του ως «δημάρχου». Μεγαλύτερη σημασία έχει ότι ο κ.Παπαγεωργίου αγνόησε τα πάντα και πιέζει έτσι για θετική απόφαση. Του αρκεί που θα δημαρχεύει για μερικούς μήνες, ηγούμενος (;) μιάς παράταξης χωρίς αύριο...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version