stoTapsi

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 08/04/23)

Kaxri Mitsotakis 2023ΕΝΤΑΞΕΙ, τέλειωσαν και οι κομματικοί πανηγυρισμοί για τον ερχομό του πρωθυπουργού στα Γιάννινα. Φυσικά και έπραξε άριστα που ήρθε. Η επικοινωνία των ηγετών με το λαό πάντοτε αποβαίνει υπέρ της δημοκρατίας. Αρκεί να μπορούν να ακούσουν, να μάθουν τι πραγματικά λένε οι πολίτες. Ότι δεν υπήρξε ένα εμβληματικό έργο να πάει και αρκέστηκε να επισκεφθεί δυό- τρεις επιχειρήσεις- στην δημιουργία και ανάπτυξη των οποίων η κυβέρνηση δεν είχε καμιά συμμετοχή- δε φταίει εκείνος. Μακάρι, όμως,

έστω οι ασαφείς, νεφελώδεις και πενιχρού περιεχομένου εξαγγελίες να υλοποιηθούν. 

Η ΕΥΘΥΝΗ λοιπόν για την απουσία επίδειξης σοβαρού κυβερνητικού έργου ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία δοκιμάζεται από την άσκηση μκροπολιτικής από εκείνον που τάχθηκε από τους κατοίκους της περιοχής να την οδηγήσει στο μέλλον. Τον κ.Αλέξ. Καχριμάνη εννοούμε κι ας εισέπραξε επαίνους από τον πρωθυπουργό για την «Περιφέρεια πρότυπο», που όμως εξακολουθεί να βρίσκεται βυθισμένη στην υπανάπτυξη. Διότι ενώ για την  Ήπειρο έχουν διατεθεί δισεκατομμύρια ευρώ, δυστυχώς δεν υπάρχουν τα στοιχειωδώς προσδοκώμενα αποτελέσματα. 

ΑΥΤΗ την ευθύνη έχει αναδείξει και ο «Πρωινός Λόγος» πολλές φορές. Τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν σε «έργα» χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό, σε απευθείας αναθέσεις με κατατμήσεις των έργων. Για την εξυπηρέτηση της εκλογικής πελατείας του κ.Καχριμάνη, τη στήριξη ενός «συστήματος» που δεν το ενδιαφέρει η Ηπειρος και η προοπτική της, αλλά η δική του. Άλλωστε ευθαρσώς, αν όχι αναιδώς, το δήλωσε προ καιρού στην Πρέβεζα ο αντιπεριφερειάρχης κ.Στράτος Ιωάννου, σε δημόσια συζήτηση για το λιμάνι- τη μαρίνα: «... και εγώ επιχειρηματίας είμαι, κατά πρώτον ό,τι κάνουμε το κάνουμε για την τσέπη μας και βέβαια βλέπουμε και το κοινωνικό σύνολο...»!!!

ΣΕ τέτοιους ανθρώπους επαφίεται η κυβέρνηση, ο κ.Μητσοτάκης, ότι θα οδηγήσουν τον τόπο στην ανάπτυξη. Δε θα υποστηρίξουμε ότι ακριβώς έτσι σκέφτεται και ο κ.Καχριμάνης, με τον οποίον συνευρίσκονταν και στο «πάνελ» της ενημέρωσης και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννινα. Ομως διολισθαίνει επικινδύνως στο να αφήνει περιθώρια για διάφορες και θλιβερές σκέψεις. Διότι πχ στην αγωγή που κατέθεσε μετά του υιού του Γεωργίου εναντίον μας και του «Τύπου Ηπείρου», για τις αποκαλύψεις σχετικώς με τις μπίζνες με τα συσσίτια αλλοδαπών κλπ ευπαθών ομάδων (συζητήθηκε την Τετάρτη 5/4), γράφει κάτι που πρέπει να προβληματίσει και τον πρωθυπουργό.

ΠΕΡΙΠΟΥ λέει ότι ασκεί το ...επάγγελμα του Περιφερειάρχη και ως τόπο κατοικίας δηλώνει το ... Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου!!! Χωρίς αιδώ και συναίσθηση για τους συνειρμούς που προκαλεί. Προφανώς θα ήθελε να προσδώσει αυξημένο κύρος στην αγωγή του επικαλούμενος το αξίωμά του, που ασφαλώς δεν μπορεί να είναι επάγγελμα. Το θεώρησε φυσιολογικό ενδεχομένως να το πράξει, όπως και να δηλώσει ως διεύθυνσή του το Διοικητήριο! Μόνο που αυτά δείχνουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του αξιώματος και της Περιφέρειας Ηπείρου γενικότερα, κάτι σαν ...χρησικτησία- όπως ευστόχως τη χαρακτήρισε ένας φίλος.

ΜΠΟΡΕΙ  να έχει όμως και δίκιο. Τόσα χρόνια που βρίσκεται στο Διοικητήριο μπερδεύτηκε. Τόσο, που θεωρεί ότι εκεί κατοικεί και προς Θεού μην τολμήσει κανείς να τον αγγίξει. Ούτε η Δικαιοσύνη και πολύ περισσότερο οποιοσδήποτε διεκδικήσει να μπει στο «σπίτι» του. Αυτά όμως κρίνονται ως καθεστωτική νοοτροπία. Οι πολίτες αποφασίζουν, θα μας πείτε. Συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε, αλλά παραείναι τουλάχιστον άκομψο να συμπεριφέρεται ως τσιφλικούχος μιάς Περιφέρειας, η οποία δοκιμάζεται από τη φτώχεια και να επαίρεται για το «αναπτυξιακό έργο», με τον πρωθυπουργό να υπερθεματίζει.

ΜΑΛΛΟΝ δε γνωρίζει ο κ.Μητσοτάκης την Ηπειρωτική πραγματικότητα. Δεν προσφέρεται ο χώρος για ανάλυσή της. Θα απαιτούνταν δεκάδες σελίδες της εφημερίδας και δεν πρέπει να κάνουμε κατάχρηση της φιλοξενίας. Πάντως οι συνεργάτες του κ.Μητσοτάκη δεν τον ενημέρωσαν σωστά, τον παραπλανούν όπως και σε πολλά άλλα. Ετσι πιστεύει ότι «ο Αλέκος», θα του προσφέρει καλές υπηρεσίες στις εκλογές της 21ης Μαίου και θα σαρώσει η ΝΔ στην Ήπειρο- που δεν το βλέπουμε και θα φανεί. Ανταποδοτικά βεβαίως είναι αυτά και ο Αλέκος που παραπαίει χρειάζεται στήριξη, την οποία του την παρέχει ο πρωθυπουργός. Όπως άλλοτε και ο κ.Τσίπρας, με την ανάλογη φυσικά ανταπόδοση ...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version