stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής 

Gikas ktel 1«Δολοπλοκίες και συμφέροντα στο Επιμελητήριο», είδε ο κ.Γρηγόρης Γκίκας, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ και επικεφαλής Επιμελητηριακής παράταξης, αλλά δείχνει να μη συναισθάνεται ότι στο ΚΤΕΛ , στη θυγατρική του «Γραφείο Γενικού Τουρισμού» και στην κοινοπραξία «Νέοι Ορίζοντες», εκείνος διαπράττει χειρότερα- μέχρι που αρνείται να ενημερώσει τους μετόχους (και του ΚΤΕΛ) και να παραδώσει τα οικονομικά στοιχεία.
Όπως είχαμε αποκαλύψει με εκτενές ρεπορτάζ στις 6 Απριλίου, το ΚΤΕΛ μέσω της θυγατρικής του, συμμετείχε σε μιά κοινοπραξία για τη μεταφορά επιβατών από και προς Αλβανία.

Ο κ.Γκίκας, που ήταν διαχειριστής, απέφυγε να απαντήσει, αλλά το σημαντικό είναι ότι αρνείται λαό να «λογοδοτήσει», να δώσει εγγράφως λογαριασμό για τα έσοδα και έξοδα της κοινοπραξίας από το 2014 μέχρι το 2022!

Σύμφωνα δε έγκυρες πληροφορίες μας, η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη και ζητείται, μεταξύ άλλων, να παραδώσει:

* Τα αντίγραφα τα νόμιμα παραστατικά για τα έσοδα- έξοδα, τα εισιτήρια και τις καταστάσεις των επιβατών.

* Τα αντίγραφα των καταθέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα φορολογικά παραστατικά που συνοδεύουν κάθε κατάθεση, τις πληρωμές που έγιναν. 

* Τα συμφωνητικά με τρίτους, τις εκκαθαρίσεις δρομολογίων των μελών και τον τρόπο πληρωμής τους. 

* Τα παραστατικά των ανείσπρακτων απαιτήσεων, τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος. τη μισθοδοσία, τις βεβαιώσεις οριστικού φορολογικού ελέγχου και πολλά άλλα.

Gkikas ktel 2Ο κ.Γκίκας, που καταγγέλλει «δολοπλοκίες, συμφέροντα και κακοδιοίκηση» στο Επιμελητήριο και διεκδικεί επιμόνως τη διοίκησή του, με τον ίδιο τρόπο σκοπεύει να ασκήσει τη διοίκηση- διαχείρισή του; 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ.Γκίκας στο όχι μακρινό παρελθόν, για να δώσει τα οικονομικά κλπ στοιχεία στους μετόχους του ΚΤΕΛ, χρειάστηκε να εκδοθεί δικαστική απόφαση!

Το κακό είναι ότι ακόμη κρατά σκοτάδια τους μετόχους!

Πέραν όλων αυτών όμως, πληροφορούμαστε ότι συντόμως ο κ.Γκίκας (ο Καχριμανης κι όχι μόνο αυτός) θα βρεθεί αντιμέτωπος με καταιγίδα σχετικά με όσα γράφουμε και πολλά περισσότερα.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr