stoTapsi

2024

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 04/02/24)

hospitalΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να εξοργίζει τους πολίτες και να τους φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, ειδικά τους μη προνομιούχους, εκείνους που δεν έχουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες. Μοιάζει ως να επιδιώκει την προστασία των ισχυρών και την έτι περαιτέρω περιθωριοποίηση των αδυνάμων. Αλλιώς δεν εξηγούνται πολλές αποφάσεις της, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις διακηρύξεις της, τις αρχές της ΝΔ, μέχρι και το Σύνταγμα της χώρας.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 10/02/24)

diafthoraΠΕΡΥΣΙ η Κομισιόν, ύστερα από έρευνα, κατέταξε την περιφέρεια Ηπείρου μεταξύ των πρώτων στη διαφθορά και στην υπανάπτυξη. Είχε δίκιο και πολλές φορές έγινε χρήση αυτού του (καθόλου τιμητικού για την περιοχή μας) ευρήματος. Ε, και; Δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, ούτε όταν Ελληνικές Αρχές επεσήμαναν ότι πρωταθλητές στη διαφθορά είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι όμως αναμφισβήτητο ότι διαφθορά και υπανάπτυξη συμβαδίζουν, αφού η μιά είναι προϋπόθεση της άλλης και αυτό το βιώνουμε εδώ στην Ήπειρο.

* Μετά το μουσείο στο Νησί των Ιωαννίνων, θέλει και το κτίριο του δημοτικού σχολείου …
* Θα παραμείνει μειωμένο κατά … 80.000 ενοίκιο; 

 Του Κώστα Δ. Καλτσή

RapakousisΔυστυχώς η κατάσταση στο Νησί των Ιωαννίνων … οδεύει προς επιβεβαίωσή μας, με την διαφαινόμενη μονοπωλιακή διαχείριση όλων όσων το αφορούν, κατ επέκταση δε και τη λίμνη, με πρωταγωνιστή τον συλλέκτη κ.Φώτη Ραπακούση.
Κακό ή παράνομο ασφαλώς και δεν είναι. Ασφυκτικός όμως έλεγχος της ζωής και της  οικονομίας του, ασφαλώς και είναι από τον κ.Ραπακούση, με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά. Εκμεταλλεύεται το μουσείο, το οποίο όντως ανέδειξε με σπάνια κειμήλια- εκθέματα, με χαμηλό ενοίκιο.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 03/02/24)

synallagiΕΚΑΝΑΝ όλοι πως δεν κατάλαβαν, ότι δεν τους αφορούσε το θέμα, ακόμη κι εκείνοι που έχουν αναδειχθεί πρωταθλητές του … «σπορ». Λέμε για την καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΠΕΔΜΕΔΕ), που διαμαρτύρονταν πριν από λίγες ημέρες για τις απευθείας αναθέσεις έργων και υπηρεσιών από τις Περιφέρειες και τους Δήμους (Πρωϊνός Λόγος 26 Ιανουαρίου). Παλιά τακτική που όμως τα τελευταία χρόνια έχει προσλάβει επιδημική μορφή, για να ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον με εκατοντάδες εκατομμύρια, τα οποία πληρώνουν οι πολίτες.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 27/01/24)

averof giannisΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑΝ πολλοί με τη δήλωση του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή της ΝΔ κ.Γιάννη Αβέρωφ, με την οποία καταφέρονταν  κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών από τα ομόφυλα ζευγάρια. Κυρίως διότι είναι ο Αβέρωφ, που όμως επί δυό δεκαετίες απέχει συνειδητά από ο,τιδήποτε έχει σχέση με τα κοινά και την πολιτική εν γένει, ακόμη και του Μετσόβου όπου ζει από το 1975 και του οποίου διετέλεσε δήμαρχος. Οι απόψεις του (που προσέλαβαν ευρεία δημοσιότητα) πιστεύουμε ότι είναι απολύτως εναρμονισμένες με τη γενική περί δικαίου αντίληψη, που θέλει την οικογένεια να αποτελείται από ετερόφυλα ζευγάρια και που εκτιμά ότι η επιχειρούμενη από τον πρωθυπουργό κ.Κυριάκο Μητσοτάκη …«τομή», θα πλήξει καίρια τις αξίες και τις παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version