stoTapsi

2024

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (Πρωϊνός Λόγος 11/5/24)

blurΜΑ τι γίνεται,  ζούμε σαν σε παραμύθι και δεν το καταλάβαμε; Παρακολουθώντας ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια αυτό μας λένε και «μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι». Τι στο καλό, στην Ελλάδα είμαστε ή σε κάπου σε άλλο πλανήτη; Παρουσίασαν ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με … ευτυχισμένους πολίτες που ήθελαν να αποδράσουν από τα αστικά κέντρα, κυρίως την Αθήνα. Όλοι τους, υποτίθεται, με τις τσέπες γεμάτες χρήματα, όλα τα ξενοδοχεία και διάφορα καταλύματα με πληρότητα 100% και μιά κυβέρνηση που νοιάζεται για τους ... υπηκόους της και για αυτό άλλωστε ήταν όλοι ενθουσιασμένοι, προπαντός με εκείνα τα περιπφημα για τη φαιδρότητά τους «καλάθια του Πάσχα» και νωρίτερα της «νοικοκυράς».

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

panepistimio ιωαννινωνΤΟ πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , της Ηπείρου καλύτερα, αποτελεί κοιτίδα μάθησης, πολιτισμού, ζυμώματος ιδεών. Η συνεισφορά του στην πορεία και προοπτική του τόπου αναμφισβήτητη. Η παρουσία χιλιάδων φοιτητών αποτελεί πηγή ζωής- ασφαλώς όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις πανεπιστημίου- πόλης και τούμπαλιν. Αλλιώς δε θα μιλούσαν συχνά- πυκνά οι τοπικοί παράγοντες, πότε για τη «βελτίωση των σχέσεων» και πότε για τη «σύνδεση» των «δύο πόλων»- διότι έτσι αντιμετωπίζονται.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 06/04/24)

led dromosΤΟ έγραφε ο Τζώρτζ Όργουελ πριν από δεκαετίες και όλοι έλεγαν πως αυτά είναι αποκυήματα νοσηρής φαντασίας: «στην εποχή μας το να λες την αλήθεια θεωρείται πράξη επαναστατική»! Είχε δίκιο. Διαχρονική διαπίστωση! Για αυτό ίσως στη δική μας εποχή η αλήθεια είναι δυσεύρετη. Δημοσιογράφοι και Μέσα Ενημέρωσης αποφεύγουν να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, άλλοτε για ευνόητους λόγους και συχνότερα για ακατανόητους. Μάλλον σήμερα το να λες την αλήθεια θεωρείται … εξτρεμισμός!

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 13/4/24)

KAXRIMANIS TAXIAOΕΧΟΥΜΕ την αίσθηση ότι καταβάλλεται προσπάθεια να ξεχαστούν οι καταστροφολογικές δηλώσεις- καταγγελίες του Περιφερειάρχη κ.Αλ. Καχριμάνη στην Περιφερειακή Επιτροπή, ότι μιά σήραγγα της Εγνατίας οδού κινδυνεύει με κατάρρευση και πως ο δρόμος γενικώς είναι επικίνδυνος! Πως το διαπίστωσε και πότε; Ότι προέβη αργότερα σε μιά γελοία ανακοίνωση με την οποία επιχειρούσε να ανασκευάσει, δε θα πει ότι «έκλεισε το θέμα», όπως συνηθίζει να λέει. «Συνήθεις υπερβολικές εκφράσεις της καθομιλουμένης σε μιά ιδιωτική συζήτηση», τόνιζε, επιρρίπτοντας στη συνέχεια με θράσος τις ευθύνες στους δημοσιογράφους,

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 30/03/24)

Kaxrimanis MaximosΕΧΟΥΜΕ μπλέξει, όλοι μας. Με ανθρώπους που θεωρούνται ηγήτορες, σε εισαγωγικά και χωρίς- όπως θέλετε- αλλά που θέλουν να μας επιβάλλουν νέους κανόνες, αναλόγους των δικών τους μέτρων και αξιών. Ως να είμαστε υποτακτικοί τους, πληβείοι όλοι εμείς ο «λαός», όπως μας αποκαλούν, άρχοντες- εξουσιαστές εκείνοι που ενοχλούνται να τους ασκείται κριτική και να λογοδοτούν. Αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας, αλλά εκδηλώνεται κατά τον χειρότερο τρόπο εδώ στα Γιάννινα, στην Ήπειρο.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version