stoTapsi

A+ A A-

2024

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

den pame kalaΟΥΤΕ μέσα, ούτε έξω πάμε καλά, για να παραφράσουμε τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή που είχε πει «έξω καλά πάμε». Η υπό τον κ.Κυριάκο Μητσοτάκη κυβέρνηση, που αποδοκιμάστηκε προειδοποιητικά από τους πολίτες στις ευρωεκλογές, δε φαίνεται να μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της λεγόμενης καθημερινότητας. Ο ανασχηματισμός που έγινε, απλώς ήταν ανακάτεμα των ίδιων «τραπουλόχαρτων» για να εκτονωθεί η αγανάκτηση των δεινοπαθούντων Ελλήνων.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 08/06/24)

kalpesΕΚΛΟΓΕΣ για την Ευρωβουλή με ακραία πόλωση και εναπόκειται στην κρίση καθενός μας η επιλογή των πλέον καταλλήλων να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακούστηκαν από κόμματα και υποψηφίους πολλά, άλλα ενδιαφέροντα και πολλά περισσότερα ανούσια, για το πως βλέπουν την πορεία της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Χωρίς βεβαίως να έχουν καμιά σχέση με τις ευρωεκλογές, ειπώθηκαν πολλά μέχρι και για τα πόθεν έσχες των κκ.Μητσοτάκη και Κασσελάκη- όχι, δεν άνοιξε ακόμη συζήτηση για το πόθεν έσχες του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη.

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής (Πρωϊνός Λόγος 11/5/24)

blurΜΑ τι γίνεται,  ζούμε σαν σε παραμύθι και δεν το καταλάβαμε; Παρακολουθώντας ειδήσεις στα τηλεοπτικά κανάλια αυτό μας λένε και «μας έρχεται ο ουρανός σφοντύλι». Τι στο καλό, στην Ελλάδα είμαστε ή σε κάπου σε άλλο πλανήτη; Παρουσίασαν ένα Πάσχα αλλιώτικο από τα συνηθισμένα, με … ευτυχισμένους πολίτες που ήθελαν να αποδράσουν από τα αστικά κέντρα, κυρίως την Αθήνα. Όλοι τους, υποτίθεται, με τις τσέπες γεμάτες χρήματα, όλα τα ξενοδοχεία και διάφορα καταλύματα με πληρότητα 100% και μιά κυβέρνηση που νοιάζεται για τους ... υπηκόους της και για αυτό άλλωστε ήταν όλοι ενθουσιασμένοι, προπαντός με εκείνα τα περιπφημα για τη φαιδρότητά τους «καλάθια του Πάσχα» και νωρίτερα της «νοικοκυράς».

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

skrekasΕΝΤΑΞΕΙ, νομίζει ότι επιτέλεσε το καθήκον του ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κων. Σκρέκας με τον ερχομό του στα Γιάννινα την Τετάρτη! Συμμετείχε σε σύσκεψη, συνάντησε τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη, του έπλεξε το εγκώμιο και έκανε τις πιο τραγικές δηλώσεις. Όχι για την ακρίβεια, ούτε βεβαίως που δεν τόλμησε να πάει στην αγορά για να ακούσει τα … εξ αμάξης. Θα επαναβιομηχανοποιηθεί η Ηπειρος, είπε η υπουργάρα, αν δεν πετύχει ο διαγωνισμός που έκανε η Περιφέρεια για το Πάρκο Τεχνολογίας θα φροντίσει να χρηματοδοτηθεί και πως η κυβέρνηση παίρνει παραδείγματα από τον κ.Καχριμάνη και τα εφαρμόζει.

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

panepistimio ιωαννινωνΤΟ πανεπιστήμιο Ιωαννίνων , της Ηπείρου καλύτερα, αποτελεί κοιτίδα μάθησης, πολιτισμού, ζυμώματος ιδεών. Η συνεισφορά του στην πορεία και προοπτική του τόπου αναμφισβήτητη. Η παρουσία χιλιάδων φοιτητών αποτελεί πηγή ζωής- ασφαλώς όχι μόνο από οικονομικής πλευράς. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις πανεπιστημίου- πόλης και τούμπαλιν. Αλλιώς δε θα μιλούσαν συχνά- πυκνά οι τοπικοί παράγοντες, πότε για τη «βελτίωση των σχέσεων» και πότε για τη «σύνδεση» των «δύο πόλων»- διότι έτσι αντιμετωπίζονται.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr