stoTapsi

A+ A A-

Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ (ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 08/06/24)

kalpesΕΚΛΟΓΕΣ για την Ευρωβουλή με ακραία πόλωση και εναπόκειται στην κρίση καθενός μας η επιλογή των πλέον καταλλήλων να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα στο κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακούστηκαν από κόμματα και υποψηφίους πολλά, άλλα ενδιαφέροντα και πολλά περισσότερα ανούσια, για το πως βλέπουν την πορεία της χώρας στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Χωρίς βεβαίως να έχουν καμιά σχέση με τις ευρωεκλογές, ειπώθηκαν πολλά μέχρι και για τα πόθεν έσχες των κκ.Μητσοτάκη και Κασσελάκη- όχι, δεν άνοιξε ακόμη συζήτηση για το πόθεν έσχες του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη.

Ένα δεν είπαν, με ποιό τρόπο θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια που οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση. Για αυτή φυσικά και δεν ευθύνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η αισχροκερδής διάθεση εισαγωγέων επιχειρηματιών.

ΛΕΕΙ ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μπει φρένο στην ξέφρενη ανοδική πορεία των τιμών των καταναλωτικών αγαθών. Το πιστεύουμε, αλλά μάλλον οι αρμόδιοι υπουργοί δεν τα καταφέρνουν καλά ή είναι πιό ισχυρά τα συμφέροντα που κάνουν κουμάντο στην αγορά. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει, αφού μόλις προ τριημέρου έγινε γνωστή νέα αύξηση τιμών σε βασικά είδη διατροφής, αλλά και αύξηση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος που πανικοβάλλει τους καταναλωτές, όταν μάλιστα με το ζόρι επιβιώνουν.

ΤΟ μεγάλο στοίχημα λοιπόν για την κυβέρνηση πρέπει να είναι πως θα επιτύχει να ελέγξει την κατάσταση. Για αυτό όμως, τον τρόπο τιθάσευσης των τιμών,  δεν ακούσαμε συγκεκριμένες προτάσεις από την αντιπολίτευση. Δεν αρκούν οι αφορισμοί και ο … εξορκισμός του φαινομένου, αλλά σαφή μέτρα, τα οποία δεν προτάθηκαν από εκείνους που διακηρύττουν τη μοναδικότητά τους. Οι πολίτες κάθε ημέρα στενάζουν στα super market και εκείνοι επιδίδονται σε κοκορομαχίες και καταδίκη της κυβέρνησης. Ότι έχει ευθύνες είναι αναμφισβήτητο, αλλά μιά κυβέρνηση αν είναι καλή κρίνεται και από το πόσο καλή, ικανή είναι η αντιπολίτευση- που όμως δυστυχώς δεν είναι. Κακή αντιπολίτευση, κάκιστη κυβέρνηση.

ΙΣΩΣ για αυτό και να μη βλέπει το λόγο να είναι αποτελεσματικότερη  ενώ μπορεί και ούτε αισθάνεται την «πίεση» που θα έπρεπε. Οπότε ράθυμα πορεύεται και όπου βγει, με τον πρωθυπουργό να παίρνει πάνω του όλα τα θέματα. Αυτό ως συνέπεια ανικανότητας συνεργατών του υπουργών και μη, αλλά δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Για αυτό και υπάρχει το υπουργικό συμβούλιο, που όμως μεταβάλλεται σε ακροατή των πρωθυπουργικών απόψεων και αποφάσεων και μιά κυβερνητική πλειοψηφία άβουλο χειροκροτητή τους. Κι όμως έχει η Βουλή την ευθύνη της νομοθετικής ρύθμισης για το πως θα οδηγηθεί η χώρα στο μέλλον.

ΤΩΡΑ θα μας πείτε και τι να γίνει; Δεν τα λέμε για να γίνει κάτι δραματικό, αλλά μήπως και μπορέσει η κυβέρνηση να στηρίξει πραγματικά τα νοικοκυριά με παρεμβάσεις που να σταματήσουν το ράλι της ανόδου των τιμών. Και λέμε για την κυβέρνηση διότι δυστυχώς  δεν υπάρχει αντίπαλο δέος, κάποιος που θα είναι σε θέση να υπερκεράσει το σκόπελο της παντοδυναμίας της ΝΔ, με όποια κουσούρια έχει και που πλέον δεν είναι η ΝΔ που γνωρίζαμε, αλλά ένα μεταλλαγμένο πολιτικό προϊόν, χωρίς σαφή ιδεολογικό προσανατολισμό και ιδιαίτερη φυσιογνωμία. Πάντως ό,τι και να είναι, με αντιπάλους τον νάρκισσο κ.Κασσελάκη, τον άσχετο κ.Ανδρουλάκη και λοιπούς, ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει λόγο να ανησυχεί προς το παρόν. Μέχρι βεβαίως να φουντώσει η οργή και η απελπισία …

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr