stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής

gontas Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε όσα γράφονται την τελευταία εβδομάδα με αφορμή την ομιλία του πρώην δημάρχου Ιωαννιτών κ. Νίκου Γκόντα, προς τα στελέχη και φίλους της παράταξης “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” της οποίας ηγείται την Κυραική στις 11πμ στο Grand Serai.

Σενάρια για δήθεν βιασύνη του για να προλάβει

τυχόν άλλες εξελίξεις, να προκαταλάβει ενδεχομένως άλλη επιλογή της ΝΔ (και του ΠΑΣΟΚ αφού συγκυβερνούν), να θέσει τέλος στις φιλοδοξίες των κκ. Ναβρούζογλου – Κολόκα και πάει λέγοντας, αλλά

 

βρίσκονται μακριά από την πραγματικότητα. Οι συναδελφοι μπορεί να γνωρίζουν περισσότερα, αλλά πρέπει να λάβουν υπ΄όψη τους τούτα:

 

Οι εξαιρετικοί συμπολίτες κ. Γιάννης Ναβρούζογλου και κ. Παντελής Κολόκας δεν είναι εύκολο να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι. Θα είναι ιδιαίτερα δυσχερές, δεδομένης και της αντικειμενικής δυσκολίας να συγκροτήσουν παράταξη, η οποία πρέπει να έχει τουλάχιστον περί τους 250 υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους. Άλλωστε αν κάποιος θέλει να ηγηθεί, τραβάει μπροστά και δεν αφήνεται στο “θα δούμε”, “θα το σκεφτώ” και στα σου - μου – του.

Εκτίμησή μας είναι ότι η ΝΔ δεν αναζητεί άλο υποψήφιο, αφού ο κ. Γκόντας υπήρξε επιτυχημένος (με όποια λάθη έκανε και όποιες αντιρρήσεις μπορεί καθένας να έχει) ως δήμαρχος επί δύο θητείες και ηγείται παράταξης, και μάλιστα το 2010 κράτησε το ποσοστό του 43% όταν μάλιστα το ΠΑΣΟΚ ήταν παντοδύναμο.

Αλλά προς τι η απορία, όταν άλλες δημοτικές παρατάξεις – με πρώτη αυτή της πρώην πλειοψηφίας υπό τον κ. Φ. Φίλιο – συχνά πυκνά κάνουν συγκεντρώσεις για νέα πορεία, για το λόγο που κάνει συγκέντρωση ο κ. Γκόντας;

Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι ανησυχούν κυρίως από την πλευρά του αποτυχημένου δημάρχου κ. Φίλιου (ο οποίος αμφισβητείται εντόνως με ύβρεις από τους συνεργάτες του) που βαρύνεται για την απώλεια του 1,3 εκ ευρώ από την υπεξαίρεση στο ταμείο του δήμου, την απεμπόληση συμφερόντων του, την... εκχώρηση μέρους διοίκησης στη σύζυγό του και πολλά άλλα.

Φυσικό είναι και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι επί τρία χρόνια η “Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία” άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στον κ. Φίλιο, ενδεχομένως και για να του δοθεί χρόνος ώστε να παραχθεί κάποιο έργο.

Λάθος, ήταν χάσιμο χρόνου, ο κ. Φίλιος απλώς επανέλαβε τον εαυτό του της δεκαετίας του ΄80 και οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να τον κάνουν να αλλάξει τακτική.

Ας ελπίσουμε ότι η συγκέντρωση της Κυριακής θα σημάνει την αρχή μιας νέας περιόδου που θα οδηγήσει στην απαλλαγή της πόλης από την θλιβερή διοίκηση του ολίγιστου αλλά παμπόνηρου κ. Φίλιου, στον οποίο είχε δώσει το “χρίσμα” το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version