stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Καλτσής
nd -pasokΤο έχουμε πει και γράψει πολλές φορές αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επανάληψη. Έχουμε μια ανήθικης μορφής διαχείριση της εξουσίας που δημιουργεί την αίσθηση ιδιότυπης φασιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων από πλευράς της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Δείτε γιατί το λέμε: Για πολλοστή φορά και προχθές δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Χαρδούβελη εκφράστηκε η άκρως προκλητική άποψη ότι "δεν θα καθορίζουν οι δικαστές με τις αποφάσεις τους τη μισθοδοτική πολιτική της κυβέρνησης"! Έτσι έστειλαν στον κάδο των απορριμμάτων τις δικαστικές αποφάσεις για την αντισυνταγματικότητα των μειώσεων των αποδοχών των ένστολων ενώ αν οι αποφάσεις ήταν θετικές για την κυβέρνηση θα εκραύγαζαν τα "παπαγαλάκια" περί αυτών και θα μας τις έτριβαν στα μούτρα. Δεν αρκούνται όμως σε αυτό. Το παραλήρημα συνεχίζεται σε κάθε διένεξη με τους πολίτες, λέγοντάς τους να πάνε στη δικαιοσύνη αν αδικούνται.

Όπως βολεύει λοιπόν του εξουσιαστές που θέλουν τους δικαστές και εισαγγελείς πιόνια στη μνημονιακή σκακέρα τη δικαιοσύνη εν γένει δεκανίκι τους.

Υπάρχει όμως ένας νόμος που η Βουλή ψήφισε και αναφέρεται στην υποχρεωτική εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων. Είναι ο νόμος 3068/2002 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Τ.Α 274/14-06-02 και δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες και πολιτικά παιχνίδια.

Αλλά αν η κυβέρνηση αρνείται να εφαρμόσει του νόμους τότε πως νομιμοποιείται να εγκαλεί τους πολίτες όταν δεν το πράττουν; Και που θα απευθύνονται αυτοί όταν αδικούνται; Μήπως στην Τρόικα; Ίσως ναι αφού στην ουσία αυτή αποφασίζει για όλα.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version