stoTapsi

papouliasΗ 40η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας σήμερα και δεν νομίζουμε ότι με όσα συμβαίνουν επιτρέπονται πανηγυρισμοί. Η επισήμανση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια ότι... "δραματικότερη συνέπεια της κρίσης είναι η υποχώρηση της δημοκρατίας", τα λέει όλα.

Όμως γι' αυτή την υποχώρηση της δημοκρατίας έχει και εκείνος τις ευθύνες του, αφού ως ο κατ' εξοχήν θεματοφύλακας των Συνταγματικών επιταγών και των δημοκρατικών θεσμών, θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει για την αποτελεσματικότερη περιφρούρηση αυτών των κατακτήσεων.

Έχουμε λοιπόν έλλειμμα δημοκρατίας. Με το Κοινοβούλιο να υπολειτουργεί. Να διοικείται η χώρα από την Τρόικα και τους πάνω από 400 εφαρμοστικούς νόμους ερήμην της Βουλής. Με τα δικαιώματα των πολιτών στην εργασία, στην παιδεία, στην περίθαλψη να έχουν καταπατηθεί βάναυσα.

Αυτά και πολλά άλλα που παρουσιάζαμε με αριθμούς στις 15-07-14, ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να θεωρηθούν ως δημοκρατικές λειτουργίες, αφού στην ουσία ζούμε σε ανελεύθερο καθεστώς, ως υποτακτικοί των δανειστών και ως παρίες της Ευρώπης.

Κώστας Καλτσής

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version