stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
romanosΑπίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε τούτη τη χώρα. Βυθίζεται κάθε μέρα και περισσότερο στην οικονομική κρίση, η πολιτική αστάθεια χειροτερεύσει την κατάσταση, εκατομμύρια πολίτες πεινούν και δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει, η Τουρκία απειλεί, τα Σκόπια θέλουν την Μακεδονία, η Αλβανία την Ήπειρο, και "πλακωνόμαστε" αν ο αναρχικός νεαρός φυλακισμένος, ληστής με το καλάζνικοφ Ρωμανός πρέπει να πηγαίνει στο ΤΕΙ να παρακολουθεί μαθήματα ή όχι.

Τεθλιμμένοι και τάχα οργισμένοι αναλυτές, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και βολεμένοι αριστεροκουλτουριάριδες, που κατά βάθος εύχονται να πεθαίνει ο απεργός για να δημιουργήσουν άλλον ένα "ήρωα", δεν τολμούν να πουν τα αυτονόητο: ότι επιβάλλεται να δίνεται δεύτερη ευκαιρία σε ένα παιδί, ότι είναι θεμιτό για οποιοδήποτε φυλακισμένο να παίρνει άδειες να σπουδάσει υπό την προϋπόθεση ότι πρέπει να έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του αλλά είναι τουλάχιστον προκλητικό να απαιτείται αυτό εκβιαστικά από τον αμετανόητο φυλακισμένο, υπό την απειλή εξεγέρσεων και τρομοκράτησης εκ μέρους των "τιμωρών" αναρχοκουκουλοφόρων.

Δεν το λένε διότι άλλοι κάνουν πολιτική σπέκουλα στην υπόθεση και άλλοι διότι φοβούνται τους ερυθροφασίστες. Δεν λένε όμως και κάτι άλλο σημαντικό: όταν αναλύουν πως ο Ρωμανός που κατηγορείται και ως τρομοκράτης, αισθάνεται αδικημένος από το σύστημα και την κοινωνία (κατά ποιο τρόπο άραγε;) αναλογίζονται πόσες χιλιάδες νέοι με πακέτα πτυχίων,  μεταπτυχιακών και διδακτορικών, αδικούνται που δεν βρίσκουν δουλειά ή την έχασαν; Τι πρέπει να κάνουν, να πάρουν από ένα καλάζνικοφ, να ληστεύουν τράπεζες και να συστήσουν τρομοκρατικές ομάδες; Και πόσων γονείς εξ' αυτών δέχτηκε ο πρωθυπουργός;

Φαίνεται πως σε τούτη τη χώρα ένα καλάζνικοφ, αριστερή άποψη και τρομολατρεία σε καθιστούν αυτομάτως ξεχωριστό, προνομιούχο, και έχεις στήριξη που σε άλλη περίπτωση ούτε θα την ονειρευόσουν εν ονόματι πάντα μιας νοσηρής αντίληψης περί δημοκρατίας την οποία επικαλούνται οι ορκισμένοι πολέμιοί της όποτε τους βολεύει.

Εν πάση περιπτώσει έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση ας βοηθήσουν τον εν πλήρη συγχύσει εβρισκόμενο Ρωμανό ν αποφασίσει τι ακριβώς θέλει και να αναλογιστεί τι θα συνέβαινε αν όλοι οι φυλακισμένοι αποφάσιζαν να εκβιάσουν την πολιτεία.

Ξεφτιλίστηκε που ξεφτιλίστηκε η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα, ας ολοκληρώσουν τον εξευτελισμό τους. Ας του δώσουν την ευκαιρία να σπουδάσει, ας του βάλουν "βραχιολάκι" αφού επιθυμεί να φοιτά ανελλιπώς και όχι να διδάσκεται εξ' αποστάσεως. Και το λέμε διότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλους ανώφελα νεκρούς και ούτε βεβαίως να τρέμει ένα νεαρό απεργό πείνας ότι και αν έκανε. Σκεφτόμαστε μόνο τι θα συνέβαινε αν αυτός δεν ήταν αριστεροαναρχικός αλλά δεξιός...

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr