stoTapsi

A+ A A-
handshakeΤα παιχνίδια της εξουσίας βρίσκονται σε εξέλιξη με ανήμπορους θεατές στην τραγωδία που ξεδιπλώνεται σε όλο της το τραγικό μεγαλείο τους Έλληνες πολίτες.
Η επίσπευση των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές, βουτιά του χρηματιστηρίου κατά 13%, φυγή όπως λέγεται κεφαλαίων στο εξωτερικό, γενικότερα μια χαώδη κατάσταση.

Το ενδεχόμενο γενικών εκλογών το πολύ ως τις αρχές Φεβρουαρίου δεν είναι απλώς ορατό αλλά σχεδόν βέβαιο με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί την εξουσία.

Σε αυτήν την περίπτωση το καίριο ερώτημα είναι τι θα κάνει. Το είπε ξεκάθαρα χθες το βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του MEGA o εκπρόσωπος Τύπου κ. Κωλέττης:  «Στις μνημονιακές υποχρεώσεις θα υπάρξει συνέχεια. Σε ό,τι αφορά τις δανειακές συμβάσεις και το χρέος, θα το δούμε, θα το διαπραγματευτούμε».

Το επανέλαβε και ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος σήμερα το πρωί στο STAR για να αρχίσουν όλοι να προσγειώνονται.

Δηλαδή θα ζητηθεί νέα παράταση του μνημονίου, θα συνεχιστεί η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής άρα και των νέων μέτρων που θέλουν οι δανειστές και ακόμη όποιων άλλων πιο επώδυνων.

Έτσι φαίνεται δεδομένου ότι μια αριστερή κυβέρνηση  μπορεί να τα επιβάλλει ευκολότερα, με την αλαζονεία να είναι εμφανής πλέον στον πρόεδρο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr