stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

mpegas-filios1Η νίκη της "Ενότητας Πολιτών - Νέα Γιάννενα" εντυπωσίασε πολλούς με το συντριπτικό ποσοστό της με το οποίο ανέδειξαν οι Γιαννιώτες δήμαρχος τον κ. Θωμά Μπέγκα.

Ήταν μάλλον αναμενόμενο αν ληφθούν υπόψη τούτοι οι παράγοντες: Η αριθμητική υπεροχή της κεντροαριστεράς, η αψήφιση από πλευράς της " Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας" των νέων δεδομένων στην "Ενότητα Πολιτών", η αδυναμία ανάδειξης των ευθυνών για την ανυπαρξία έργου, την υπεξαίρεση, το χάος εν γένει στο δήμο, η έλλειψη "ενιαίας φωνής" και σαφούς φυσιογνωμίας της παράταξης του κ. Γκόντα και οι παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων υπέρ του κ. Μπέγκα, όπως του κ. Καχριμάνη, βουλευτών και οικονομικών κύκλων.

Η βούληση των πολιτών είναι δεδομένη αλλά δεν μπορούμε να αποφύγουμε την επισήμανση ότι το αποτέλεσμα ήταν άδικο προσωπικά για τον κ. Γκόντα, που μπορούσε να εγγυηθεί την ισόρροπη ανάπτυξη και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την απαιτούμενη δυναμική για τα Γιάννενα.

Οι Γιαννιώτες έδειξαν να μην ενδιαφέρονται για τη διαφθορά, την λεηλασία των ταμείων του δήμου, τον ρεβανσισμό, τις προσλήψεις ημετέρων, τις απευθείας αναθέσεις και προμήθειες, την εγκατάλειψη της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων. Η αριστερά στήριξε τον κ. Μπέγκα μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και έτσι αναδείχθηκε δήμαρχος εκείνος για τον οποίο ο κ. Φίλ. Φίλιος είχε πει ότι είναι άπειρος χωρίς διαχειριστικές και διοικητικές ικανότητες. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο κ. Φίλιος παρά την κριτική και τις διαφοροποιήσεις του, συνέβαλε στη διατήρηση της ενότητας της παράταξης και στην εκλογή του κ. Μπέγκα.

Ο χρόνος θα δείξει αν ο νέος δήμαρχος επιτύχει να υλοποιήσει έστω το ελάχιστο του προγράμματός του.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr