stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής
kaxrimanis 2Δεν είναι η πρώτη φορά που διαπιστώνονται διαφορετικές ταχύτητες στην απονομή της δικαιοσύνης. Είναι παλιά ιστορία, όμως δεν πρόκειται να λύσουμε εμείς το πρόβλημα.
Απλώς κάνουμε την επισήμανση ύστερα από όσα έχουν αποκαλυφθεί κατά καιρούς για τις δραστηριότητες του Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλεξ. Καχριμάνη.
Είχαν προηγηθεί καταγγελίες της αντιπολίτευσης στο Νομαρχιακό και εν συνεχεία στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την παρανομία της κατάτμησης των έργων και της απευθείας ανάθεσής τους με ποσά που δεν υπερβαίνουν τις 45.000 ευρώ.
Μάλιστα δε, επειδή ο κ. Καχριμάνης αρνούνταν να παράσχει στοιχεία, ζητήθηκε η εισαγγελική συνδρομή με την έκδοση παραγγελίας. Όπερ και εγένετο αλλά ο κ. Καχριμάνης πάλι αρνήθηκε, επικαλούμενος το απόρρητο των στοιχείων των έργων, γράφοντας στα παπούτσια του την εισαγγελική εντολή.
Δυστυχώς, παρά και αυτές τις σαφείς παράνομες πράξεις, δεν κινήθηκε εναντίον του καμιά διαδικασία, αλλά εμείς βρήκαμε τον πίνακα των έργων, τα ποσά και τους αναδόχους, στοιχεία που δημοσιοποιήσαμε στις 2 Ιουλίου 2013.
Περίπου 400 έργα κομματιάστηκαν και δόθηκαν με απευθείας ανάθεση με δεδομένη τη ζημία του δημοσίου χωρίς να συντρέχει κανένας λόγος κατεπείγοντος χαρακτήρος των έργων, χωρίς να ευαισθητοποιηθεί καμιά αρχή τούτου του κράτους.
Επανερχόμαστε και γιατί εργολήπτες έκαναν νέες καταγγελίες και διότι πολύς θόρυβος έγινε με την άσκηση ποινικής δίωξης και παραπομπής σε δίκη του πρώην νομάρχη Θεσσαλονίκης και Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη με την κατηγορία πως διέπραξε ό,τι ακριβώς και ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος όπως φαίνεται είχε στήσει ολόκληρη βιομηχανία απευθείας αναθέσεων, μια πρακτική που ίσως να συνεχίζεται όπως έχει καταγγείλει η αντιπολίτευση.
Αυτή η ιστορία πρέπει να διερευνηθεί όπως και η υπόθεση με το ανακριβές πόθεν έσχες του, με την παράνομη εργασία του ως Νομάρχης, όπως είχαμε αποκαλύψει στις 20/2/2014.
Ασφαλώς δεν είναι τα μόνα για τα οποία πρέπει να λογοδοτήσει ο κ. Καχριμάνης, αφού όπως έχουμε αποκαλύψει έχουν διαπραχθεί χονδροειδείς πολεοδομικές παραβάσεις στον ξενώνα-οικία του στο Μέτσοβο, αλλά και σε ξενώνα του στα Γιάννενα (ρεπορτάζ στις 2/1 και 14/12014).
Λέμε επιχειρήσεις του, διότι οι δικαιολογίες του πως ανήκουν στην οικογένειά του είναι για τους αφελείς, αφού εφάρμοσε ένα νόμιμο μεν, καθόλου ηθικό δε κόλπο, δηλαδή να έχει τμήμα της ιδιοκτησίας αλλά να παραχωρεί την επιχειρηματική εκμετάλλευση στην σύζυγο και την κόρη του μέσω ομορρύθμων εταιρειών, εισπράττοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιχορηγήσεις μέσω διαφόρων προγραμμάτων, χωρίς μέχρι στιγμής να δικαιολογείται επαρκώς η πηγή της συμμετοχής.
Όλα αυτά πρέπει να τα διερευνήσει ενδελεχώς η δικαιοσύνη, η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, για να αποδοθεί δικαιοσύνη, εναρμονισμένη και με τη γενική περί δικαίου αντίληψη.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr