stoTapsi

A+ A A-

pezodromoi ioannina kosmosΑναμφίβολα η δημιουργία των πεζοδρόμων στο κέντρο της πόλης είναι ένα εργο που έπρεπε να γίνει πολύ νωρίτερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έπρεπε να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η κατασκευή τους χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης πρόνοια για το πως θα συμβιώσουν τα αυτοκίνητα, οι πεζοί και οι... καφετέριες.

Έτσι λοιπόν για να έχει ο δήμος Ιωαννιτών το κεφάλι του ήσυχο έχει ονομάσει, αν δεν το γνωρίζετε, τους πεζοδρόμους σε "δρόμους ήπιας κυκλοφορίας"! Κάπως έτσι δικαιολογούνται τα αυτοκίνητα που πηγαινοέρχονται. Και με το δίκιο τους οι οδηγοί, αφού πολλοί έχουν παρκινγκ κάτω από τις πολυκατοικίες τους.

Πως λοιπόν προνόησε ο δήμος

γι' αυτούς τους ανθρώπους; Απλά όπως προαναφέραμε μετονόμασε τους πεζοδρόμους σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, άρα μπορούν να μετακινούνται και ενδεχομένως όλοι οι υπόλοιποι!
Εκτός αυτών, η κατασκευή των "πεζοδρόμων" οδήγησε στην αλόγιστη και βεβιασμένη χρήση αυτών από τις καφετέριες, που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το χώρο που τους να αναλογεί, με το δήμο αναντίρρητα να το υιοθετεί διότι έχει πολύ "ψωμί" η υπόθεση.

Σκέφτηκε όμως κανείς τους πεζούς; Τρέμει η ψυχή των γονέων που αφήνουν τα παιδιά τους στους "πεζόδρομους" να παίξουν με το φόβο μη πεταχτεί αυτοκίνητο ή μηχανάκι. Ή όπως βλέπετε στη φωτογραφία έχουμε φτάσει σε σημείο όπου οι καρέκλες έχουν καταλάβει τόσο μεγάλο μέρος που στο υπόλοιπο στριμώχνονται πεζοί, καρότσια αυτοκίνητα και... ο θεός βοηθός!

Ο τελάλης

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr