stoTapsi

A+ A A-
Ποιος θα τιμωρηθεί;

deyaiΠοιούν την νήσσαν στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Ιωαννίνων αλλά και στη Δημοτική Αρχή εν γένει για το σκάνδαλο της απευθείας ανάθεσης συμπληρωματικού έργου της αποχέτευσης της Πεδινής ύψους 1 εκατ. ευρώ!

Η ανάθεση με τη διαδικασία του... "κατεπείγοντος" έγινε στις 15 Μαΐου, τρεις ημέρες δηλαδή πριν τις δημοτικές εκλογές με απόφαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΙ και την υπογραφή του τότε δημάρχου και προέδρου της επιχείρησης κ. Φίλιππα Φίλιου (στην ίδια κοινοπραξία που κατασκευάζει το έργο και την ίδια έκπτωση 12,6%). Ο λόγος... απλός για τους αναθέτοντες. Ήταν ελλιπής η μελέτη, στην οποία από... λάθος δεν είχαν προβλεφθεί αγωγός 120 μέτρων και 530 φρεάτια, όπως γράφαμε και πριν από λίγες μέρες!!!

Από την αποκάλυψη όμως του τεραστίου σκανδάλου ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανέναν. Ως να μη συνέβη τίποτα απολύτως και αναμένουμε να δούμε τι θα κάνουν Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αν δηλαδή εγκρίνουν ή όχι την απόφαση, αλλά και οι Εισαγγελικές Αρχές.

Το θέμα όμως έχει ένα εξίσου, αν όχι χειρότερο, σκανδαλώδες και δύσοσμο παρελθόν, όπως είχαμε γράψει στις 30 Ιουνίου 2013 και πλάι τότε έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν τι έγινε (σχετικώς είχε γράψει και η εφημερίδα "Ηπειρωτικός Αγών").

Επανερχόμαστε διότι έχει σημασία και για να δείτε πόσο βρωμάει η υπόθεση: Δόθηκε το έργο της αποχέτευσης Πεδινής με έκπτωση 12,6% και η ΔΕΥΑΙ (ο δήμαρχος και πρόεδρος κ. Φίλιππας Φίλιος) άρχισε τα παζάρια για μεγαλύτερη έκπτωση. Βρέθηκε, μετά από πολλές κουβέντες, η εξής "λύση": να μείνει ως έχει η έκπτωση αλλά ο εργολήπτης - ανάδοχος του έργου να χαρίσει στη ΔΕΥΑΙ 250.000 ευρώ που του χρωστούσε από άλλο έργο και όλα τελείωσαν έτσι... όμορφα.

Γιατί όμως ο ανάδοχος χάρισε 250.000 ευρώ, ποσό τεράστιο και μάλιστα για τα δεδομένα της εποχής; Πως έγινε αυτή η "περίεργη" δοσοληψία, χωρίς να "ανοίξει" μύτη; Πως θα κάλυπτε αυτή την απώλεια η εταιρεία; Προφανώς από το έργο και να που τώρα ήρθε καπάκι η απευθείας ανάθεση του 1 εκατ. ευρώ και για την ακρίβεια 950.000 ευρώ και πάλι όλα μέλι - γάλα.

Ωραίες δουλείες, έτσι;

Κώστας Δ. Καλτσής

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr