stoTapsi

Γράφει ο Κώστας Δ. Καλτσής
markoula sofiaΜΟΝΟ ως κίνηση υπό το κράτος πανικού μπορούμε να ερμηνεύσουμε την μήνυση που κατέθεσε εναντίον μας και της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» η νευρολόγος- δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων και πρόεδρος του κέντρου πρόληψης εξαρτήσεων «Σχεδία» κ. Σοφία Μαρκούλα! Αφορά άρθρο μας στις 15 Ιανουαρίου στον «Πρωινό Λόγο» και στις 18/1/22 στο www.stotapsi.gr («Κέντρο πρόληψης Σχεδία και ...νευρολογικές μπαρούφες»), δια του οποίου σχολιάζαμε δηκτικά την... ιατρική γνωμάτευσή της ως νευρολόγου, περί... νευρολογικών εμμονών του προκατόχου της κ. Στέφανου Τζιμογιάννη, όπως άλλωστε έκαναν κι άλλοι δημοσιογράφοι.

ΚΑΙ λέμε για πανικό, διότι έσπευσε την επόμενη ημέρα, Κυριακάτικα, στην Αστυνομία να υποβάλλει τη μήνυσή της, προφανώς για να μας... συλλάβουν στα πλαίσια του αυτοφώρου! Ότι είναι δημόσιο πρόσωπο και θα υφίσταται οξεία κριτική για πράξεις και δηλώσεις της, δεν το λαμβάνει υπόψη της η τόσο και επιλεκτικά εύθικτη κ. Μαρκούλα, που μάλλον θεωρεί ότι δεν πρέπει κανείς να αμφισβητεί το αλάθητό της. Θα μπορούσε όμως στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου, να στείλει την άποψή της για να βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους, αφού σίγουρα θα δημοσιεύονταν.

ΗΤΑΝ τέτοιο το μένος της που ζήτησε από την Αστυνομία και την Εισαγγελία να ερευνήσουν μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) ποιός είναι υπεύθυνος για το site (www.stotapsi.gr) για να του ασκηθεί δίωξη! Δεν της έφτανε η δημόσια αναφορά ότι την ευθύνη φέρει ο υπογράφων, το ήθελε και επισήμως λες και δεν ήταν γνωστό τοις πάσι!
Συκοφαντήθηκε λέει, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι όλα όσα γράφονταν ήταν αξιολογικές κρίσεις στα πλαίσια της ελευθεροτυπίας, του δημοσίου διαλόγου και της λέμε ότι κανείς δε θα μας πει τι και πως θα το γράφουμε, όταν αυτό δεν αντιβαίνει τους νόμους!

ΔΕΝ φτάνουν αυτά, αλλά αναφέρει ψευδώς στην μήνυσή της ότι... ποτέ δεν είπε τα περί «εμμονών» του κ. Τζιμογιάννη! Μάλλον λησμονεί ότι τα γραπτά (της) μένουν για να την διαψεύδουν. Προφανής στόχος της να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη «Σχεδία» και τον υπόδικο επιστημονικά υπεύθυνό της κ. Βασίλειο Κούτρα (29 Μαρτίου η δίκη του...) , που μοίραζε φάρμακα σε εξαρτημένους από τα ναρκωτικά- καίτοι απαγορεύεται- όπως και βεβαιώσεις για να έχουν επιεική μεταχείριση από τη Δικαιοσύνη, αλλά τον διατηρεί στη θέση του!

Μάταιος κόπος, λοιπόν! Τα υπόλοιπα όμως στα δικαστήρια αφού το επέλεξε. Κρίμα πάντως που δεν μπορεί, καίτοι ειδικός, να ελέγξει το θυμικό της...

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version