stoTapsi

A+ A A-

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ Ν. Γκόντας κατά του δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου εξ αφορμής της συνέντευξης του τελευταίου σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Γενναία σε λόγια και υποσχέσεις για μια ακόμη φορά η συνέντευξη του Δημάρχου της πόλης χθες το βράδυ σε τηλεοπτικό σταθμό. Αυτή τη φορά ο κ. Φ Φίλιος μέσα σε δύο ώρες περίπου δημιούργησε τον κόσμο από την αρχή. Αναρωτιόμαστε ποιους προσπαθεί να πείσει. Τους συμπολίτες μας ή τα μέλη της παράταξής του;

Μοίρασε έργα, μοίρασε εκατομμύρια, καταλόγισε ευθύνες πολιτικές και ποινικές βγάζοντας εντελώς από το κάδρο οποιασδήποτε ευθύνης, κατά τον συνήθη και προσφιλή του τρόπο, μόνο τον εαυτό του.

«Έφτιαξε» πάλι έργα πολλών εκατομμυρίων ανατρέποντας εντελώς την προ εικοσιτετραώρου θέση του αντιδημάρχου επί των έργων κ. Μασσαλά που ζητά αγωνιωδώς το ποσό των 500 εκατομμυρίων ευρώ και δυο τρείς θητείες ακόμη για να κλείσει τις λακκούβες στο Δήμο. Δεν παρέλειψε δε να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση, ξεχνώντας ότι εκείνος έχει την ευθύνη του Δήμου τα τρία τελευταία χρόνια, άρα εκείνος είναι στη θέση του απολογούμενου για πράξεις και παραλείψεις.

Προς λύπη του όμως, η προηγούμενη Δημοτική αρχή, έχει συνδέσει το πέρασμα της από το Δήμο με ένα τεράστιο έργο, ανακηρύσσοντας τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ και όχι πρωταθλητή των λόγων όπως έχει μετατραπεί από τη σημερινή δημοτική αρχή. Με έκδηλη την αγωνία να προστατέψει τον εαυτό του για τα όσα συνέβησαν στον Δήμο, ο κ Φίλιος προσπάθησε να ροκανίσει τον χρόνο με βερμπαλισμούς, αποφεύγοντας επιμελώς να απαντήσει στα καυτά ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως είναι το πρωτοφανές έλλειμμα από τα ταμεία του Δήμου καθώς επίσης και η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών.
Καλή η προσπάθεια του να αποσείσει από το πρόσωπο του κάθε ευθύνη, αλλά θα πρέπει να σκεφτεί ότι είτε το θέλει είτε όχι, θα πρέπει κάποια στιγμή να απολογηθεί στον Γιαννιώτικο λαό. Υφάρπαξε την ψήφο των συμπολιτών μας υποσχόμενος εκδημοκρατισμό, χρηστή διαχείριση, νοικοκύρεμα. Αυτές ήταν οι υποσχέσεις. Τα πεπραγμένα όμως υπήρξαν εντελώς αντίθετα.

Θα πρέπει να αντιληφθεί η σημερινή Δημοτική αρχή ότι είναι υπόλογη απέναντι στους Γιαννιώτες. Εκείνη είναι υπεύθυνη να καλύψει τις ανάγκες των συμπολιτών μας, ξεκινώντας από την απλή καθημερινότητα αφήνοντας τα μεγάλα λόγια και τα ευχολόγια.
Το να μοιράζει ένας Δήμαρχος εκατομμύρια από την τηλεόραση και να μην διαθέτει ελάχιστους πόρους για την αντικατάσταση λαμπτήρων είναι τουλάχιστον ύβρις και πολιτικός τυχοδιωκτισμός. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή άφησε δεκάδες έργα ώριμα για κατασκευή και τρία χρόνια μετά ο Δήμαρχος προσπαθούσε να θυμηθεί ποιο από αυτά ολοκληρώθηκε μέχρι τώρα. Για όλα τα άλλα, ζήτησε πίστωση μιας ακόμη θητείας για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του, αφού πρώτα εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη των συνιστωσών του για να ξαναδοκιμάσει τον ρόλο του σωτήρα και του θαυματοποιού.

Επειδή ο κ Φίλιος εξέφρασε τον προβληματισμό του και για τις κινήσεις της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», τον πληροφορούμε ότι μ αυτόν τον προβληματισμό θα μείνει. Ως είχε υποχρέωση, η παράταξη απευθύνθηκε στους συμπολίτες για να τους ενημερώσει για τα τεκταινόμενα στο Δήμο, (κάτι που δεν έκανε ο ίδιος) κι αυτοί ανταποκρίθηκαν ανέλπιστα και με το παρά πάνω.

Αν αυτό τον ενόχλησε είναι προφανώς δικό του πρόβλημα, αλλά και όσων ακόμη του έχουν μείνει πιστοί. Λυπούμαστε που δεν θα του ζητήσουμε την άδεια να κάνουμε τα αυτονόητα που φυσικά δεν βρίσκονται στην σκέψη τη δική του και της παράταξης του.

Πλέον οι Γιαννιώτες έχουν μέτρο σύγκρισης και σε επτά περίπου μήνες θα κάνουν τις επιλογές τους με σύνεση και υπευθυνότητα. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία», θα δώσει και πάλι το παρόν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου μας και των συμπολιτών μας.
Ας αφήσει λοιπόν την κοσμογονία δια λόγων ο κ Φίλιος ας προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ας ασχοληθεί με την καθημερινότητα με την οποία έχει κόψει κάθε σχέση αυτός αλλά και η παράταξη του ψάχνοντας δικαιολογίες για να καλύψουν τις αδυναμίες και την ανυπαρξία τους."

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr