stoTapsi

A+ A A-

Διαφθορά και σήψη. Αλαζονεία και περιφρόνηση κάθε γραπτού και άγραφου κανόνα. Υποτίμηση της νοημοσύνης και βάναυση προσβολή του φιλότιμου των πολιτών. Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν δραστηριότητες δημοσίων αντρών και γυναικών που

διαχειρίζονται τις τύχες μας, και δική μας ευθύνη, όλων μας. Σαράντα πέντε χρόνια στη δημοσιογραφία έχουμε δει και ζήσει τα πάντα. Οι σχέσεις με την Εξουσία ήταν πάντοτε «διαταραγμένες», παρά τους κατά καιρούς εναγκαλισμούς της που έμοιαζαν μ’ εκείνους του γορίλα που από την πολλή αγάπη σφίγγει στην αγκαλιά το παιδί του μέχρι… θανάτου.

Δεν απεμπολήσαμε ποτέ το δικαίωμά μας της κριτικής στάσης έναντί της, όποιο «χρώμα» και εάν είχαν οι κατά καιρούς εξουσιαστές. Επιμένουμε να μην το εκχωρούμε σε κανέναν, ούτε σε φίλους, άσπονδους και μη. Γνωρίζουμε ότι οι αποκαλύψεις μας δεν ενοχλούν απλώς, αλλά συσπειρώνουν εναντίον μας έναν αλλόκοτο εσμό ανθρώπων και τρομακτικών, ετερόκλητων, ποικιλώνυμων συμφερόντων. Με το δίκιο τους βεβαίως, αφού τους «ξεβρακώνουμε» και τους παραδίδουμε στη δική σας κρίση, αλλά αν τους αδικούμε δεν έχουν παρά με πειστικά επιχειρήματα να μας διαψεύσουν και τότε προθύμως να ζητήσουμε συγγνώμη. Δυστυχώς όμως για εκείνους αυτό δεν μπορούν να το κάνουν διότι οι αποκαλύψεις μας βασίζονται σε αδιάσειστα ντοκουμέντα. Αυτή τους την αδυναμία, επιχειρούν να την ξεπεράσουν με ύβρεις, «ετικέτες», δήθεν απαξίωση (στην ουσία τους πολίτες απαξιώνουν), την χυδαία αντίληψη ότι αποτελούν τους εκλεκτούς που κανένας δεν επιτρέπεται ν’ αγγίζει, να τους κρίνει, αλλιώς θα υποστεί τις συνέπειες της δύναμής τους!

Όμως οι πολίτες έχουν δικαίωμα να τα γνωρίζουν όλα, ακόμη και τα της προσωπικής τους ζωής – δεν υπάρχει προσωπική ζωή για όσους αναμιγνύονται με τα κοινά. Ουδείς στο απυρόβλητο και πολύ περισσότερο όσοι εκ των διαχειριστών, καθ’ οιοδήποτε τρόπο, της εξουσίας μας κουνάνε το δάκτυλο κάνοντας μας μαθήματα, όταν οι ίδιοι κάνουν ανήθικη διαχείριση της εξουσίας που απόκτησαν με την ψήφο μας.

Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ν’ αποκαλύπτουμε και να κρίνουμε πολιτικές συμπεριφορές που έρχονται σ’ αντίθεση τουλάχιστον με την γενική περί δικαίου αντίληψη, όσο «λαοπρόβλητοι» κι αν είναι, όπως π.χ. συμβαίνει με την περίπτωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και πολλών άλλων οι οποίοι πιστεύουν ότι αποτελούν ιερά πρόσωπα!

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ     

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr