stoTapsi

A+ A A-

"Δεν αναμιγνύομαι στις εκλογές για τους Δήμους" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλεξ. Καχριμάνης αλλά από πολλούς θεωρείται υποκριτική η στάση του. Και αυτό διότι τέσσερα στελέχη της παράταξής του κατέρχονται στις εκλογές του Μάιου ως

υποψήφιοι δήμαρχοι και στα οποία φέρεται να παρέχει την πλήρη στήριξή του, με αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πρόκειται για μεγάλους Δήμους της Ηπείρου. Δείτε λοιπόν πως διαμορφώνεται το σκηνικό:

 

  • Στο Δήμο Ιωαννιτών μπαίνει «σφήνα» στον κ. Νίκο Γκόντα ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Παντελής Κολόκας που έχει, λέει, σχεδόν έτοιμη την παράταξη που θα ηγηθεί.
  • Στο Δήμο Άρτας, κατέρχεται ο κ. Τσιρογιάννης, στέλεχος της παράταξης του κ. Καχριμάνη, που είχε εκλεγεί αλλά έχασε την έδρα του λόγω «επιπλοκών» με τη θέση του στο Δημόσιο.
  • Στο Δήμο Ζίτσας, τον δεύτερο μεγάλο Δήμο της Ενότητας των Ιωαννίνων, υποψήφιος ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Πλιάκος, πρώην αντινομάρχης στο παρελθόν και πρώην αντιπεριφερειάρχης («σφήνα» στον κ. Σάκη Βλέτσα), με την κ. Τατιάνα Καλογιάννη, αντιπεριφερειάρχη – δεξί χέρι του κ. Καχριμάνη, να τον έχει «υιοθετήσει».
  • Στο Δήμο Ζηρού (Φιλιππιάδα), τον δεύτερο μεγάλο της Πρέβεζας, υποψήφιος ο κ. Νίκος Καλαντζής που ήταν και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης υπό τον κ. Καχριμάνη, «σφήνα» στον νυν δήμαρχο κ. Δημ. Γιολδάση και στην υποψήφια δήμαρχο κ. Γεωργία Ξώνα.

Αυτά μέχρι στιγμής διότι δεν αποκλείεται να προκύψουν κι άλλες υποψηφιότητες στελεχών και ευνοουμένων του κ. Καχριμάνη, για να γεννώνται εύλογα ερωτηματικά για τους σκοπούς του. Πάντως δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο κ. Καχριμάνης ετοιμάζει ένα «δίκτυο» ανά την Ήπειρο για ν’ ασκεί τον έλεγχο και να «διαχειρίζεται» τις τοπικές κοινωνίες, γεγονός το οποίο αρχίζει να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr