stoTapsi

A+ A A-
Στο Μικρό Περιστέρι

question markΤο θέμα της λειτουργίας των λατομείων και μονάδων σκυροδέματος, απασχολεί από χρόνια πολίτες και αρχές αλλά τάξη δε μπαίνει. Η ευθύνη ανήκει στην πρώην Νομαρχία και νυν Περιφέρεια που είτε αδιαφορεί είτε από μικροπολιτική τακτική επιτρέπει την ασύδοτη λειτουργία τους.

Ενδεικτική είναι περίπτωση ενός συγκροτήματος παραγωγής σκυροδέματος στο Μικρό Περιστέρι του δήμου Μετσόβου

(το βιλαέτι του περιφερειάρχη Αλέξ. Καχριμάνη) που όπως αποδεικνύεται λειτουργεί παρανόμως παρά τις καταγγελίες που έχουνε γίνει.

 

Εμείς ερευνούσαμε το θέμα μέχρι που εντοπίσαμε στη διαύγεια απόφαση της πολεοδομίας Ιωαννίνων που εκδόθηκε στις 12 Φεβρουαρίου, με την οποία ανακαλείται η πολεοδομική άδεια που είχε εκδοθεί από την πολεοδομία της Νομαρχίας στις 17 Φεβρουαρίου 2009 με νομάρχη τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη.

Πρόκειται για συγκρότημα ιδιοκτησίας της κυρίας Βιργινίας Μπαλαντάνη για το οποίο χρειάστηκαν πέντε χρόνια ακριβώς για να διαπιστωθεί ότι λειτουργεί παρανόμως σε μη οικοδομήσιμο οικόπεδο και ότι είχαν δηλωθεί ανακριβή στοιχεία.

Εδώ βεβαίως τίθεται το ερώτημα: πως εκδόθηκε και με εντολή τίνος η άδεια; Και καλά, η επιχειρηματίας  δήλωσε ανακριβή στοιχεία, η πολεοδομία πριν εκδώσει την άδεια δεν έκανε αυτοψία; Ούτε και μετά τις καταγγελίες που έγιναν; Ποιος έδινε κάλυψη στην παρανομία; Ο κ. Καχριμάνης που θα είχε λάβει γνώση των καταγγελιών τι έκανε, έδινε συγχωροχάρτι;

Αυτά προς έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές τις οποίες διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά και πάλι έχουμε τούτη την απορία: η ανάκληση της άδειας για ποιο λόγο δεν αναφέρεται ότι γνωστοποιείται και προς την αρμόδια υπηρεσία Ανάπτυξης της περιφέρειας Ηπείρου για τα περαιτέρω, από λάθος ή σκοπιμότητα;

Κώστας Καλτσής

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr