stoTapsi

A+ A A-

Τα σενάρια περί των ευρημάτων της… μυστηριώδους δημοσκόπησης για την ανάδειξη του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» δίνουν και παίρνουν. Λίγο μπροστά ο κ. Φίλιος, λίγο έτσι κι αλλιώς ο κ. Μπέγκας, αλλού επιτυχημένη η Δημοτική Αρχή και αλλού

 

αποτυχημένη – όταν πολλά εκ των στελεχών της ομολογούν ότι απέτυχαν παταγωδώς – δεν θεωρείται ότι έτσι θα δοθεί λύση. Διότι ο κ. Φίλιος δεν πρόκειται να δεχτεί να μην είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Σημειώστε το αυτό έστω κι αν χρειαστεί να κατέλθει ως ανεξάρτητος, όπως έκανε και στο παρελθόν από το 1994 έως το 2006, για να ξαναγίνει δήμαρχος στις εκλογές του 2010, δεκαέξι χρόνια μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας του.

Γι’ αυτό ελάχιστη σημασία έχει η διαβεβαίωσή του, ίσως καμία, ότι αν επιλεγεί ο κ. Μπέγκας, εκείνος θα μείνει απλός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αυτό θεωρείται μάλλον απίθανο αν ληφθούν υπ’ όψη όσα εξοντωτικά είπε, μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του συνέντευξη (Πέμπτη 13/2/2014 – ΒΗΜΑ TV) ότι «ο Θωμάς είναι άπειρος… δεν έχει διαχειριστικές και διοικητικές ικανότητες…» για να συμπληρώσει το δηλητηριώδες ότι δεν τα πήγε καθόλου καλά στους καίριους τομείς που του ανέθεσε και απαιτούνταν η δική του παρέμβαση! Δεν χρειάζεται να ρωτήσουμε το για ποιο λόγο τον διατήρησε στην αντιδημαρχία, αν είναι έτσι. Ο κ. Φίλιος, γνωρίζοντας καλά τα παιχνίδια εξουσίας και της πολιτικής διαχείρισης των συνεργατών του και των καταστάσεων, τον ήθελε «αποτυχημένο» (όπως περίπου τον χαρακτήρισε), μαζί με άλλους, για να τους κρεμάει όποτε κρίνει σκόπιμο, αλλά και για λόγους ισορροπιών.

Άρα πως θα τον δεχτεί ως επικεφαλής όταν έχει αυτή την άποψη για εκείνον; Εμείς που γνωρίζουμε πολλά χρόνια τον κ. Φίλιο, λέμε ότι δεν θ’ αρκεστεί σ’ αυτή τη δημοσκόπηση, αλλά θα ζητήσει κι άλλη, ενώ αν δεν βρεθεί λύση να ηγηθεί εκ νέου της παράταξης, δεν θα διστάσει να ενεργοποιήσει πάλι τη δική του και θα επιρρίψει τις ευθύνες για τις εξελίξεις στον κ. Μπέγκα, στη γραμματεία της παράταξης και σ’ όποιον άλλον τέλος πάντων επιλέξει. Ότι σφυροκοπείται πως χρησιμοποίησε ως όχημά του την Αριστερά και μ’ ένα πόδι σε βαγόνι της Δεξιάς, ότι απέτυχε ως δήμαρχος, όπως λένε οι περισσότεροι των πολιτών των Ιωαννίνων, δεν τον πτοεί, ούτε και η πολιτική (προς το παρόν) ευθύνη για την υπεξαίρεση του 1,3 εκ. ευρώ. Εκείνος, ως εξουσιομανής που έχει γαντζωθεί στην καρέκλα του δημάρχου, θα συνεχίσει να λέει ότι φταίνε άλλοι και προπαντός η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, συνοδεύοντάς τα όλα αυτά με απίθανες τερατολογίες στις οποίες έχει άριστες επιδόσεις με απολύτως πειστικό τρόπο.

Επιμένουμε για να επιστήσουμε την προσοχή στους έξι – επτά υποψηφίους δημάρχους, ότι πρόκειται για άκρως επικίνδυνο αριβιστή που δεν πρέπει να υποτιμήσουν. Βεβαίως οι Γιαννιώτες έχουν σαφή αντίληψη της αποτυχημένης πορείας αυτής της Δημοτικής Αρχής, αλλά είναι γνωστό ότι στην πολιτική τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο και με διάρκεια. Το γεγονός επί παραδείγματι ότι ο κ. Φίλιος δεν ασχολείται ιδιαιτέρως με τα του Δήμου, είναι σοβαρό επιχείρημα που επιβεβαιώνεται από τα θλιβερά αποτελέσματα σ’ ο,τιδήποτε αφορά την πόλη. Το γνωρίζει και ο ίδιος αυτό, αλλά επιχειρεί τη δημιουργία απατηλών παραπλανητικών εντυπώσεων ότι δήθεν διαδραματίζει έναν πολιτικό – αυτοδιοικητικό ρόλο πανελλήνιας εμβέλειας μ’ αυτή την «κίνηση των 5 δημάρχων» η οποία μάλιστα θα εμφανιστεί και στα Γιάννινα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου. Το υπογραμμίζουμε για να καταδείξουμε την (τυχοδιωκτική εν πολλοίς) τακτική που ακολουθεί αυτός που το ΚΚΕ χαρακτήρισε ως πολιτικό γυρολόγο και αφετέρου για να πούμε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι πρέπει ν’ αναπροσαρμόσουν τη στρατηγική τους, την «εικόνα» τους και την πολιτική τους αν θέλουν να τον εξουδετερώσουν και να μας αφήσει ήσυχους.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr