stoTapsi

A+ A A-

mpegas-dimitriouΤαύτιση απόψεων που απορρέουν από μια κοινή φιλοσοφία που βασίζεται στη συνέργεια και στην κοινή δράση, υπήρξε στη σημερινή συνάντηση του επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών – Νέα Γιάννενα», υποψηφίου Δημάρχου Θωμά Μπέγκα με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και την Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.

«Η παράταξη μας έχει μια βασική φιλοσοφία, τη φιλοσοφίας της κοινής δράσης, της συνέργειας. Η χώρα περνάει μια βαθιά κρίση και η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων ξεπερνώντας παλιά στεγανά και δημιουργώντας νέους ορίζοντες για το καλό του τόπου. Άρα λοιπόν, η κοινή δράση με την Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ και γενικά όλους τους φορείς πιστεύω ότι θα δώσει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε την κρίση», δήλωσε ο Θωμάς Μπέγκας.

Σε αυτή τη λογική, η επίσκεψη του κ. Μπέγκα στο Επιμελητήριο είναι η πρώτη , έχουν προγραμματιστεί για αύριο η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και θα ακολουθήσουν και άλλες. Όπως υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφερόμενος σε αυτές τις συναντήσεις, «δεν θέλω να θεωρηθεί ως μια εθιμοτυπική κίνηση. Θέλω να θεωρηθεί η πρώτη συνάντηση μιας πραγματικής ενεργούς συνεργασίας».
Τον κ. Μπέγκα καλωσόρισε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Δημητρίου, αναφερόμενος στον «φίλο Θωμά Μπέγκα» με τον οποίο όπως είπε «έχουμε πλήρη ταύτιση των ιδεών και των σχεδίων, εδώ είμαστε για να τα υλοποιήσουμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Ο κ. Δημητρίου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης, λέγοντας πως «συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στα μέλη του Επιμελητηρίου και γενικότερα ζητήματα που αφορούν στους δημότες και στο Λεκανοπέδιο. Έχουμε μια κοινή φιλοσοφία που έχει να κάνει με τη συνέργεια. Θεωρούμε ότι τα νηπιακά βήματα που κάναμε με τη συνεργασία με όλους τους φορείς και ειδικά με το Δήμο Ιωαννιτών, πρέπει όχι απλά να συνεχιστούν αλλά να γιγαντωθούν».

Συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη νέα φιλοσοφία για τα Ανταποδοτικά Τέλη, για την περίπτωση ίδρυσης ενός ΒΙΟ.ΠΑ. στο Λεκανοπέδιο για τις επιχειρήσεις χαμηλής όχλησης, και γενικότερα για τη συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα, στο νέο σχεδιασμό της περιοχής, αλλά κυρίως με θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη και την ανεργία. Θέματα που αγγίζουν και το Δήμο και το Επιμελητήριο σε ένα μοντέλο ανάπτυξης πιο ανθρωποκεντρικό.
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε από κοινού πως για να υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μόνιμο όργανο, μια κοινή επιτροπή με μέλη του Επιμελητηρίου και του Δήμου, η Επιτροπή Επιχειρηματικότητας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ως δίαυλος επικοινωνίας που θα παίρνει και θα δίνει πληροφορίες και θα σχεδιάζει για την περιοχή.

«Μόνο έτσι με ανθρώπους που θα δουλεύουν κάθε μέρα θα μπορούμε να έχουμε ουσιαστικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Δημητρίου, ενώ ο κ. Μπέγκας πρόσθεσε πως η Επιτροπή «θα αποτελεί ένα εργαλείο πρακτικών προτάσεων για μια ανθρωποκεντρική ανάπτυξη». Όπως τόνισε «το πιο σημαντικό είναι να φύγουμε από τη θεωρεία και να πάμε σε πρακτικές προτάσεις».
Σε ότι αφορά στο θέμα των ανταποδοτικών τελών που απασχολεί τα μέλη του Επιμελητηρίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως θα πρέπει να υπάρξει μια νέα φιλοσοφία.
«Οφείλουμε να συζητήσουμε διότι το πιο σημαντικό είναι να βρούμε τρόπους να αυξήσουμε τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων του τόπου μας. Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό τότε θα έχουμε υγιείς επιχειρηματίες, θα έχουμε θέσεις εργασίας και ο δήμος έστω και με μικρότερο ποσοστό επί του κύκλου εργασιών, θα μπορεί να έχει τα έσοδα που επιθυμεί», είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος. Και κατέληξε τονίζοντας πως «η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Στην κρίση που περνάμε ο Δήμος πρέπει να σταθεί δίπλα στον μικρομεσαίο ντόπιο επιχειρηματία»

Στην επίσκεψη του στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων ο υποψήφιος Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας συνοδεύονταν συμβολικά από υποψήφιους της παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό και επιχειρηματικό τομέα και συγκεκριμένα την κ. Αλέκα Βακαλοπούλου και τους κ.κ. Δημήτρη Γερογιάννη, Αλέξη Γοργόλη και Σωτήρη Χορέβα.

Από την πλευρά της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου συμμετείχαν εκτός από τον πρόεδρο κ. Δημητρίου, ο αντιπρόεδρος Γιάννης Μήτσης, Γενικός Γραμματέας Νίκος Αναγνώστου και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Μάκης Χρυσοστόμου, ο οποίος είναι και υποψήφιος με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα».

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr