stoTapsi

A+ A A-

Godas Emporikos sillogosΤην παραχώρηση στρεμματικής έκτασης για ανέγερση επιμελητηριακού κτιρίου και για λειτουργία μονίμου εκθεσιακού χώρου άνευ ανταλλαγμάτων και την πάταξη του παραεμπορίου ανακοίνωσε ανακοίνωσε κατά την συνάντηση που είχε σήμερα ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας με τις διοικήσεις του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων.
«Πρόκειται για ισχυρούς άξονες που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης η οποία σήμερα περνά δύσκολες ώρες» τονίστηκε τόσο από τον κ. Γκόντα όσο και από τους εκπροσώπους των δύο φορέων, από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Νταλαμάγκα και Τιμολέοντα Γκαραμέτση και τον προέδρου και αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κ.κ Δημήτρη Δημητρίου και Ιωάννη Μήτση αντίστοιχα.
«θα πατάξουμε κάθε μορφής παραεμπορίου για να προστατέψουμε τους εμπόρους και τους επαγγελματίες της πόλης μας, και θα απαιτήσουμε δυναμικά από την πολιτεία να μας εξοπλίσει με κάθε αρμοδιότητα για να το πετύχουμε αυτό. Δεν θα σταθούμε στις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται τώρα διότι η αγορά δεν μπορεί να περιμένει τις όποιες κυρώσεις από την πολιτεία που χρονοτριβούν και άρα είναι άνευ αντικειμένου». Τόνισε ο κ. Γκόντας με την σειρά του και έκανε ειδική αναφορά στις πεζοδρομήσεις της πόλης που έχουν δρομολογηθεί από την δική του Δημοτική περίοδο. «Θα μπουν κανόνες στην λειτουργία των καταστημάτων όσον αφορά τους πεζόδρομους της πόλης και θα γίνει καθορισμός χρήσης γης έτσι ώστε ο κάθε ενδιαφερόμενος επαγγελματίας να γνωρίζει εκ των προτέρων ποιά επιχειρηματική δράση επιτρέπεται ώστε να αποφεύγονται κάθε είδους αυθαιρεσίες. Στους ίδιους δρόμους θα επιτραπεί η πρόσβαση των ταξί, των ασθενοφόρων και των κατοίκων της περιοχής.»
Σχετική είναι η δήλωση που αντιπροέδρου του εμπορικού συλλόγου κ. Γκαραμέτση «Συζητήσαμε με τον κ. Γκόντα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης ο οποίος αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα. Ζητήσαμε από τον κ. Γκόντα την συνέχιση των πεζοδρομήσεων, την προσπάθεια ενοποίησης της αγοράς με το υπόλοιπο τουριστικό ιστό της πόλης, να μπει μια τάξη στο πλανόδιο εμπόριο και να παταχθεί το παραεμπόριο. Επίσης συζητήσαμε και συμφωνήσαμε, στην τήρηση τάξης όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα, στην αποκομιδή των σκουπιδιών και των από κοινού καθορισμό των θέσεων τοποθέτησης του νέου τύπου κάδων απορριμμάτων και την τοποθέτηση φωτισμού σε όλους τους δρόμους της πόλης. Υπήρξε ταύτιση απόψεων με τον κ. Γκόντα σε όλα τα ζητήματα που θέσαμε και δεσμεύτηκε για την υλοποίησή τους.» κατέληξε ο κ. Γκαραμέτσης.
Godas EpimelitirioΣτην συνέχεια ο κ. Γκόντας συνοδευόμενος από υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου κ. Δημήτρη Δημητρίου και άλλα μέλη της διοίκησής του. Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Γκόντα για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός κόσμος της περιοχής, επισημαίνοντας την ανάγκη καλύτερης συνεργασίας με τον Δήμο, για να δημιουργηθούν στην πόλη ανάλογες υποδομές για να ξαναλειτουργήσουν πολλές επιχειρήσεις και να δημιουργηθούνε νέες για να μειωθεί η ανεργία. «Η σημερινή επίσκεψή σας είναι ιδιαίτερη τιμή για μας και μας γεμίζει χαρά και ελπίδα για την δημιουργία νέων υποδομών στην πόλη μας. Μπορούμε να επενδύσουμε στον τουρισμό και ζητούμε την δική σας στήριξη την οποία θεωρούμε δεδομένη αν υπολογίσουμε την πολυπληθή παρουσία μελών του επιμελητηρίου μας στον συνδυασμό σας κάτι που δείχνει το άμεσο ενδιαφέρον και την αγωνία του επαγγελματικού κόσμου για την ανάπτυξη της οικονομίας στην περιοχή μας. Η δέσμευσή σας για την άνευ ανταλλαγμάτων παραχώρησης έκτασης για ανέγερση κτιρίου του επιμελητηρίου μας, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον σας και την κοινή μας αγωνία για να υπάρξουμε και αύριο.»
Τέλος από την πλευρά του ο κ. Γκόντας υπογράμμισε την μεγάλη ανάγκη συντονισμού προσπαθειών και ενεργειών του επιμελητηρίου με τον δήμο ότι είναι απαραίτητες περισσότερο τώρα όσο από ποτέ άλλοτε.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr