stoTapsi

A+ A A-
Γράφει ο Κώστας Καλτσής

samaras-venizelos-vouliΠρώτη πολιτική δύναμη στην χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ με 4% μπροστά (26,53), τη ΝΔ δεύτερη (22,78), τρίτη Χρυσή Αυγή (9,39) και την Ελιά - ΠΑΣΟΚ (8,04). Ο λαός αποδοκίμασε και καταδίκασε την εξοντωτική πολική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στέλνοντας καθαρό μήνυμα να αποχωρήσουν από τη εξουσία.

Αυτή είναι η λαϊκή εντολή και όλα τα άλλα είναι ένας άθλιος επικοινωνιακός χειρισμός, ότι δήθεν δεν έχει καμία ιδιαίτερη σημασία το αποτέλεσμα.

Έχει και παραέχει. Γι' αυτό και οι συγκυβερνήτες δεν νομιμοποιούνται να συνεχίσουν να κυβερνούν ούτε να λαμβάνουν και να εφαρμόζουν νέα μέτρα. Αν συμβεί αυτό θα πρόκειται για μέγιστη πολική ανηθικότητα μαζί και προκλητικά ανήθικη διαχείριση της εξουσίας.

Αυτό λέει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών όπως και ότι οι διώξεις και φυλακίσεις των μελών της Χρυσής Αυγής αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες, με τη ΝΔ να έχει απώλεια 7-8%, το ΠΑΣΟΚ να χάνει 5% σε σχέση με τις εκλογές του 2012, η ΔΗΜΑΡ να εξαφανίζεται, οι ΑΝ.ΕΛ. να καταποντίζονται και το ΠΟΤΑΜΙ να καθηλώνονται μαζί με το ΚΚΕ περίπου στο 6%.

Έτσι λοιπόν είναι φανερή πλέον η δυσαρμονία μεταξύ της Βουλής και της λαϊκής θέλησης οπότε επιβάλλεται η δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων εδώ και τώρα. Το να λένε οι κ.κ. Σαμαράς - Βενιζέλος ότι οι εκλογές θα είναι καταστροφή αποτελεί βάναυση προσβολή των δημοκρατικών θεσμών και του λαού.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr