stoTapsi

A+ A A-

dimarxeio oanninonΜία μεγάλη ευκαιρία για να κλείσουν οικονομικές εκκρεμότητες προς το Δήμο Ιωαννιτών έχουν ιδιώτες αλλά και επαγγελματίες της περιοχής, καθώς με τη νέα νομοθεσία δίνεται η δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης αλλά και απαλλαγής από πρόστιμα και προσαυξήσεις ακόμη και στο 100%.
Παράλληλα, η διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, επαναφέρει παλιότερη απόφαση για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

από κατανάλωση νερού σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των καταναλωτών που χρωστάνε στην επιχείρηση.
Ο Δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας απηύθυναν έκκληση προς όλους να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες εξόφλησης των χρεών τους, με όρους εξαιρετικά ευνοϊκούς.

 

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ
«Βιώνουμε όλοι μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Σ’ αυτές τις συνθήκες, δίνεται μία σημαντική δυνατότητα ώστε οι συμπολίτες μας να απαλλαγούν από τις οφειλές που έχουν προς το Δήμο καθώς μπορούν να προβούν στη σχετική ρύθμιση και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα που δίνει», υπογράμμισε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε, από την Οικονομική Υπηρεσία θα αποσταλούν δυόμισι χιλιάδες επιστολές, σε οφειλέτες του Δήμου. Το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 46 εκατομμύρια.
Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές που είχαν βεβαιωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2009 και σε οφειλές που βεβαιώθηκαν μέχρι 30 Απριλίου του 2014.
Για τις οφειλές αυτές, ο νέος νόμος, δίνει πλέον τη δυνατότητα στο Δήμο να προχωρήσει στη διαγραφή των προστίμων και των προσαυξήσεων ακόμη και στο 100%. Πρόκειται για δυνατότητα που ενδιαφέρει ιδιαίτερα επαγγελματίες στους οποίους είχαν βεβαιωθεί πρόστιμα από αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων.
Για οφειλές μέχρι και πέντε χιλιάδες ευρώ, μπορεί να γίνει ρύθμιση μέχρι και 24 δόσεις.
Για οφειλές μέχρι και δέκα χιλιάδες ευρώ, οι δόσεις μπορεί να φτάσουν τις 48.
Για ποσά μέχρι και 20 χιλιάδες ευρώ οι δόσεις δύναται να ανέρχονται στις 72.
Για οφειλές άνω των είκοσι χιλιάδων οι δόσεις θα φτάνουν τις εκατό.
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κατέστησε σαφές πως για όσους δεν προβούν στη ρύθμιση ο Δήμος θα προχωρήσει στην αναγκαστική είσπραξη των χρημάτων που του οφείλονται, ενώ επεσήμανε πως για όποιον ενταχθεί στη ρύθμιση και την αθετήσει μπορούν να επανέλθουν τα πρόστιμα και ο δήμος έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αναγκαστικά μέτρα.
«Είναι μία μεγάλη και σημαντική ευκαιρία για όλους να απαλλαγούν από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις. Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα στους δήμους να αυξήσουν τα έσοδά τους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους και ειδικά στους επαγγελματίες, προκειμένου να αποφύγουν προβλήματα με δημοτική ενημερότητα, να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες του νόμου και να προσέλθουν άμεσα για να γίνει η ρύθμιση», τόνισε ο κ. Μανταλόβας.

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΑΙ
Πέραν αυτών, στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι επανέρχεται σε ισχύ παλιότερη απόφαση της ΔΕΥΑΙ, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι οφείλουν στην επιχείρηση. Η ευνοϊκή απόφαση θα ισχύσει για ένα δίμηνο και στο εξής η επιχείρηση θα προχωρά ακόμη και σε διακοπές νερού.
Τα βασικά σημεία της ρύθμισης για τις οφειλές είναι τα εξής:
- Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά 100% από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής
- Σε δύο μέχρι δώδεκα μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά 90% από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής
- Σε 13 μέχρι 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά 75% από προσαυξήσεις
- Σε 25 μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 60%
- Σε 37 μέχρι 48 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 45% από προσαυξήσεις
- Σε 49 μέχρι 60 μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά 25% από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.
«Διαπιστώνουμε ότι το 85% των καταναλωτών είναι συνεπείς προς την επιχείρηση. Υπάρχει όμως ένα 10% που συστηματικά δεν πληρώνει. Κρίνουμε ότι αυτό είναι άδικο. Δίνουμε τη δυνατότητα ρύθμισης και εξόφλησης των χρεών με ευνοϊκούς όρους. Αν δεν τακτοποιηθούν η επιχείρηση μπορεί να αποστείλει τα ποσά στην εφορία προς είσπραξη. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε διακοπές νερού, αλλά θα υποχρεωθούμε να το κάνουμε για όσους δεν τακτοποιήσουν τους λογαριασμούς προς τη ΔΕΥΑΙ», τόνισε ο Δήμαρχος.
Η απόφαση θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 14 Αυγούστου.

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr