stoTapsi

A+ A A-
tasoulasΟ Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Κώστας Τασούλας εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμου. Ο κ. Τασούλας επικεφαλής των επισήμων καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων στην άνω Πλατεία της πόλεως, όπου έφθασε συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Κατά την τελετή ενθρονίσεως που έλαβε χώρα στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου ο κ. Τασούλας προσφώνησε εκ μέρους της Κυβερνήσεως τον νέο Ποιμενάρχη Ιωαννίνων. Είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως σας καλωσορίζω και σας διαβεβαιώ πως η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό σας για την υποβοήθηση του σημαντικού κοινωνικού και πολιτιστικού σας έργου. Εγώ δε προσωπικά και ως Υπουργός Πολιτισμού σε συνεργασία μαζί σας θα εργασθώ για την προστασία και ανάδειξη των σπουδαίων εκκλησιαστικών μνημείων και κειμηλίων της περιοχής μας αλλά και για την πάταξη της μάστιγας της αρχαιοκαπηλίας που λυμαίνεται τα τελευταία χρόνια την ηπειρωτική ύπαιθρο.
Καλείσθε, Σεβασμιότατε, να είστε ο Ποιμενάρχης ενός λαού και μιας περιοχής που δεσπόζουν στο χώρο του βορειοδυτικού ελληνισμού.
Εδώ, πριν κιόλας από την Επανάσταση του 1821 είχαμε τις πρώτες λάμψεις ελευθερίας και παιδείας. Δεν είναι να απορεί κανείς που στην ηπειρωτική γη, πολύ πριν το '21, έλαμψε ταυτόχρονα το πάθος της ελευθερίας και το φως της παιδείας, τα σουλιώτικα χωριά, οι προπομποί του Μεγάλου Αγώνα και τα γιαννιώτικα σχολεία οι βρυσομάνες του αναγεννώμενου ελληνικού πνεύματος. Συγχρόνως εδώ είχαμε και τις λάμψεις της φιλογένειας και της προκοπής, που ενώ γεννήθηκε στην ξενιτειά, αυτή την Κίρκη του ηπειρωτικού κόσμου, προσέφερε τους καρπούς της στην πατρίδα με τρόπο ανεπανάληπτο.
Αυτή την περιοχή και αυτό τον λαό θα διακονήσετε από σήμερα σε μια κρίσιμη καμπή της πορείας του ,ενώ αναζητά την ελπίδα και την έξοδο από την κρίση. Γι΄αυτό οφείλουμε Πολιτεία και Εκκλησία, μέσα από τους διακριτούς αλλά και συνεργαζόμενους ρόλους μας να εργασθούμε αποτελεσματικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Είμαι βέβαιος, γιατί σας γνωρίζω προσωπικά, πως θα είστε αναποσπάστως δίπλα στην κοινωνία μας και πως θα συνεχίσετε απαρασαλεύτως τις πλέον δημιουργικές και γόνιμες παραδόσεις των προκατόχων σας εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων. Ο Θεός να σας δίνει δύναμη»!
Ο κ. Τασούλας, εξάλλου, το πρωί της Δευτέρας επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη και είχαν συνεργασία για θέματα αθλητικών υποδομών.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr