stoTapsi

A+ A A-
Στην κορυφαία εξάδα του κόσμου η βάρκα των Τσίλη - Τζιάλλα

YPODOXH NOIΣτην κορυφαία εξάδα του κόσμου βρέθηκε η Τετράκωπος με τους Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα, οι οποίοι πραγματοποίησαν μία σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας που διεξήχθη στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.
Ο ανταγωνισμός για την ελληνική βάρκα ήταν μεγάλος και τελικά, παρά τον ένα χρόνο αποχής από τις διεθνείς διοργανώσεις και την αντικατάσταση ενός μέλους της (Γ. Παπαχρήστου), η Τετράκωπος κατάφερε να πλασαριστεί στον τελικό

του αγωνίσματος, όπου ανταγωνίστηκε «μεγαθήρια» όπως η Αυστραλία, η Μεγ. Βρετανία και οι ΗΠΑ.
Μετάλλιο μπορεί να μην πήρε η βάρκα αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο, όμως με την δυναμική αγωνιστική εμφάνιση που έκανε στο Άμστερνταμ, επιβεβαίωσε ότι παραμένει στα κορυφαία πληρώματα του κόσμου και έβαλε τις βάσεις για νέες επιτυχίες την ερχόμενη χρονιά, οπότε και θα δώσει τη μάχη της πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Μία πολύ ελπιδοφόρα παρακαταθήκη για τη συνέχεια έβαλαν στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου αγωνίστηκαν για πρώτη φορά και ο Αποστόλης Λαμπρίδης, η Δίκωπος του οποίου κατετάγη 17η στο σύνολο, καθώς και η νεαρή Γιαννιώτισσα Αμαλία Τσιάβου που κατέλαβε την 18η θέση με το διπλό Σκιλ ελ. Βαρών Γυναικών.
Υποδοχή πρωταθλητών
Χθες το μεσημέρι οι Γιαννιώτες Πρωταθλητές της Κωπηλασίας επέστρεψαν στα Γιάννενα από το Άμστερνταμ (πλην του Γ. Τσίλη) και στο Αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν μέλη, προπονητές του Ναυτικού Ομίλου και φυσικά συγγενείς και φίλοι. Σε δηλώσεις του ο Γιώργος Τζιάλλας τόνισε ότι «η χρονιά ήταν δύσκολη για μας, όμως το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Προσπαθήσαμε πολύ για να επανέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα στους παγκόσμιους στίβους. Θέλουμε να βρισκόμαστε συνέχεια μέσα στους τελικούς, για να διεκδικήσουμε και θέσεις στο βάθρο. Τώρα το ενδιαφέρον μας στρέφεται για την επόμενη χρονιά που θα κριθεί η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο». Ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε την οικογένειά του και την εταιρεία «Νutrition Planet» για την στήριξη που παρείχε στον ίδιο και στον Γ. Τσίλη, προσφέροντάς τους τον αναγκαίο αθλητικό εξοπλισμό.
Ο Αποστ. Λαμπρίδης έκανε λόγο για μία πολύ σημαντική εμπειρία, αφού αυτή ήταν η πρώτη του φορά στο Παγκ. Πρωτάθλημα Ανδρών, ενώ η Αμαλία Τσιάβου σημείωσε ότι έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στην διοργάνωση και στόχος της πλέον είναι μια διεθνής διάκριση την επόμενη χρονιά.

 

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr