stoTapsi

A+ A A-
Συνάντηση Δημάρχου – Πρύτανη

mpegas-pritanisΗ διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών και του Πανεπιστημίου αποτελούν την κοινή επιδίωξη της νέας Δημοτικής και της νέας Πρυτανικής Αρχής. Έτσι η συνάντηση που είχαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος, κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης, κ. Γιώργος Καψάλης, παρουσία του αρμόδιου για θέματα Παιδείας Αντιδημάρχου, κ. Παντελή Κολόκα, δεν περιορίστηκε στην εθιμοτυπία, αλλά τέθηκαν στο τραπέζι συγκεκριμένες

προτάσεις κοινού ενδιαφέροντος των δύο πλευρών.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής σχολής και την επιδίωξη για ένταξη της σε Πολυτεχνική σχολή, όπου συνομολογήθηκε πως «η ένωση δυνάμεων» μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κλήθηκε να συμμετάσχει και η Διευθύντρια της «Μέριμνας», κ. Ρόη Ζηκίδου, όταν συζητήθηκε η διεύρυνση της συνεργασίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με το Πανεπιστήμιο.

Η δήλωση του Δημάρχου

Σε δηλώσεις ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, κ. Θωμάς Μπέγκας ανέφερε: «είχα τη χαρά να δεχθώ στο γραφείο μου το νέο Πρύτανη. Ξέρουμε όλοι ιστορικά τι τύχη είναι για την πόλη να έχει ένα τέτοιο ίδρυμα, πόσο συνέβαλε στην ανάπτυξη της και πόσο η όσμωση με το πανεπιστήμιο μας βοήθησε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας».
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «επιθυμούμε πάρα πολύ να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με το πανεπιστήμιο» κι ευχαρίστησε τον κ. Πρύτανη που τον «αιφνιδίασε ευχάριστα» προσερχόμενος με ένα «πακέτο» προτάσεων. Ανέφερε πως και από την πλευρά του Δήμου τέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις όπου μπορούν να ανοίξουν νέα πεδία συνεργασίας, όπως για παράδειγμα η συνεργασία με το τμήμα Πληροφορικής για την αναβάθμιση των δικτύων του Δήμου.
Σε ότι αφορά την Αρχιτεκτονική ο κ. Μπέγκας υπογράμμισε πως σύσσωμες οι αρχές και οι φορείς της περιοχής πρέπει να στηρίξουν δυναμικά την υπόθεση της Αρχιτεκτονικής ως «κομμάτι» του Πολυτεχνείου κι ανέφερε πως συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσες δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
«Είμαι σίγουρος πως τα επόμενα χρόνια μπορούν να είναι πιο δημιουργικά με τη συνεργασία Δήμου-Πανεπιστημίου», κατέληξε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Η δήλωση του Πρύτανη
«Ιδιαίτερα εποικοδομητική», χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Πρύτανης, κ. Γιώργος Καψάλης. «Θεωρώ ότι διαμορφώσαμε ήδη ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προβλέποντας ότι «σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στα θέματα που μας αφορούν».
Ιδικότερα για την Αρχιτεκτονική σημείωσε ότι «θέλουμε να κρατάμε χαμηλούς τόνους», όμως «αισθάνομαι πιο ασφαλής και βέβαιος όταν υπάρχει η βούληση ολόκληρης της περιοχής να οδηγηθούμε σε ένα καλό αποτέλεσμα».
Σε ότι αφορά την «Μέριμνα» ο κ. Καψάλης υπογράμμισε ότι το Πανεπιστήμιο «θα είναι άμεσα αρωγός» και πως «διαθέτουμε και το προσωπικό και τη βούληση να ενεργοποιήσουμε τους φοιτητές μας» στη στήριξη της δομής.
Ο πρύτανης κατέληξε λέγοντας πως «ο διάλογος θα συνεχιστεί και είμαι βέβαιος πως «όλα θα πάνε καλύτερα».

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr