stoTapsi

dimotiko simvoulio 2014Με δύο ζητήματα που έρχονται από την προηγούμενη θητεία του δημοτικού συμβουλίου και αφορούν την ΔΕΥΑΙ πήρε το… βάπτισμα του πυρός το νέο δημοτικό συμβούλιο, σε μια συνεδρίαση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.
Η δημοτική αρχή ανέκρουσε πρύμναν στο ζήτημα της ανάθεσης συμπληρωματικού έργου στο αποχετευτικό της Πεδινής, με τον Δήμαρχο να αφήνει ξεκάθαρα να διαφανεί πως οι διαδικασίες δε θα προχωρήσουν και το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ δεν θα προχωρήσει στη συμβασιοποίηση του έργου.
Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκος Γκόντας, ο οποίος μίλησε για σκανδαλώδη απόφαση που πρέπει να ανακληθεί και να ακυρωθεί, λέγοντας πως σκόπιμα δεν έφτασε το 1 εκ. ευρώ για να μην υπάρχει έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και επίσης σκόπιμα υπήρξε τετράμηνη καθυστέρηση στην ανάρτηση στη «Διαύγεια».
Στο θέμα της απευθείας ανάθεσης επικεντρώθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας, διερωτώμενος γιατί δεν προηγήθηκε έλεγχος και τονίζοντας πως δεν υπήρχε κάτι κατεπείγον.
Απαντώντας ο κ. Μπέγκας, αν και κάλυψε σε ένα βαθμό τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εισηγήθηκαν την απευθείας ανάθεση, προανήγγειλε πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πάψει οποιαδήποτε διαδικασία έχει σχέση με την ανάθεση αυτού του έργου.«Σε ζητήματα αναθέσεων είμαστε κάθετα αντίθετοι. Αμέσως μετά την ανάληψη του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ θα σταματήσει κάθε διαδικασία για ανάθεση αυτή», υπογράμμισε, αδειάζοντας ουσιαστικά τον προκάτοχό του Φίλιππο Φίλιο.
Το ότι σε καμία περίπτωση δε θα εγκριθεί αυτή η διαδικασία, προανήγγειλε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θανάσης Μανταλόβας, κάνοντας λόγο για κάθετη διαφωνία της παράταξης, αλλά επισημαίνοντας πως τίποτα δεν έγινε εν κρυπτώ και ήταν σε γνώση της αντιπολίτευσης.

πηγή: vimanews.gr

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version