stoTapsi

A+ A A-

dimotiko simvoulio 2014«Θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης», υπογράμμισε με νόημα ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, αναφερόμενος στις διαδικασίες που εξελίσσονται για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση – ως γνωστόν - προκλήθηκε από την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτ. Μακεδονίας, Βασιλικής Ευταξά να ακυρώσει την κλήρωση που διενεργήθηκε για την διάθεση της υπολειπόμενης έδρας εκπροσώπου στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ Ηπείρου, μεταξύ των συνδυασμών «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα», ύστερα από προσφυγή που κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Σπύρος Κωνσταντόπουλος.
Παράλληλα Δήμαρχος Ιωαννιτών έκανε λόγω και για «unfair» εξηγώντας πως στις 17/9/2014 γύρω στις 2 το μεσημέρι έφτασε με fax στο Δημαρχείο έγγραφο της Αποκεντρωμένης που διαβίβαζε την προσφυγή του κ. Κωνσταντόπουλου και ζητούσε από τη Δημοτική Αρχή να διατυπώσει τις απόψεις της. Όμως την ίδια μέρα , δηλαδή 17/9/2014, η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης είχε ήδη εκδώσει την απόφαση της, στην οποία μάλιστα αναγράφεται ότι επι του εγγράφου που στάλθηκε στο Δήμο «δεν λάβαμε απάντηση».
«Υπήρξε ένα unfair- αντιδεοντολογικό για να το πω και ελληνικά- στη διαδικασία από πλευράς Αποκεντρωμένης. Δεν μπορεί το μεσημέρι να ζητάει από το Δήμο να διατυπώσουμε εγγράφως τις απόψεις μας και την ίδια μέρα να έχει εκδώσει ήδη απόφαση», τόνισε ο Δήμαρχος.
Και συνέχισε με νόημα: «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι σαν Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών και σαν παράταξη «Ενότητα Πολιτών- Κοινωνία Πολιτών», σε όλη τη διαδικασία για την ανάδειξη των συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης ΠΕΔ και ΚΕΔΕ, θα υπερασπιστούμε μέχρι τελευταίας ρανίδας τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης».
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκος Γκόντας, διατύπωσε την κατηγορία περί «αλλοίωσης των πρακτικών του Δημοτικού Συμβουλίου», λέγοντας πως στην απόφαση δεν περιγράφεται ακριβώς ο τρόπος που διενεργήθηκε η κλήρωση στην πρώτη συνεδρίαση, ενώ άφησε υπονοούμενα για διαβλητή διαδικασία.
«Προφανώς και δεν έγινε αλλοίωση πρακτικών. Στο κείμενο των αποφάσεων πάντα αναγράφεται η ουσία μιας απόφασης, ενώ στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά υπάρχουν αναλυτικά οι συζητήσεις», ανέφερε – μεταξύ άλλων- απαντώντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης.
Απευθυνόμενος στον επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, είπε: «κ. Γκόντα ο Γιαννιώτικος λαός σας έταξε να καθίσετε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να κάνετε εποικοδομητική αντιπολίτευση για το καλό της περιοχής. Θέλω να σας πω, με πραγματικά καλή διάθεση, πως αυτή η συνωμοσιολογία και η αναπαραγωγή της μιζέριας που έχετε ξεκινήσει από την πρώτη ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν σας κάνει καλό. Η Δημοτική Αρχή κρίνεται από το έργο της».
Στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή», Λάζαρος Νάτσης, είπε μεταξύ άλλων, πως «στο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε μια διαδικασία παρουσία όλων μας και δεν υπήρξε καμία αντίρρηση από κανέναν. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό και η πολιτική δεν έχει πάντα ηθική».
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας» σημείωσε πως «η κλήρωση έγινε δημόσια παρουσία όλων μας και κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Αλλά εκ των υστέρων όταν μετράς τις ψήφους για την ΠΕΔ, τότε ψάχνεις ψύλλους στ’ άχυρα». Υπογράμμισε δε πως «η κλήρωση ήταν έντιμη, σε διαφορετική περίπτωση θα είχατε αντιδράσει εσείς πρώτος κ. Γκόντα που ήσασταν παρών και είστε και νομικός».
Να σημειωθεί πως από την κλήρωση που έγινε στη συνέχεια, την υπολειπόμενη έδρα αντιπροσώπου στη Γ.Σ. της ΠΕΔ Ηπείρου, καταλαμβάνει η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr