stoTapsi

A+ A A-

anexartitidimotikiprotoporia"Εν κρυπτώ, χωρίς διαφάνεια, εξωθεσμικά και πάνω στις πλάτες των άτυχων ατόμων με ειδικές ανάγκες, με κατευθυνόμενη εντολή στον δικηγόρο ,εκπρόσωπο τύπου της παράταξής του, ο κ. Δήμαρχος μεθόδευσε την απόλυση δεκάδων ΑΜΕΑ , αφού προεκλογικά τους κράτησε όμηρους για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ρυθμίστηκε και αμοιβή στο ποσό των 3.075 ευρώ, χωρίς ποτέ το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ να λάβει γνώση ούτε της παχυλής αμοιβής ούτε και του περιεχομένου της περιβόητης γνωμοδότησης.

Όλα αυτά συνέβησαν σε χρόνο που άλλος ήταν δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ και άλλος ανέθετε, κατηύθυνε και επιβάρυνε την ΔΕΥΑΙ πριν καν αναλάβει. Τα ερωτήματα πολλά ,και όπως αποκαλύπτεται συνεχώς η τήρηση της νομιμότητας είναι ξένη εννοια στη «νέα» δημοτική αρχή.

Ο δήμος δεν είναι «παραμάγαζο» κανενός και δυστυχώς εδώ δεν πρόκειται απλά για «παιδική χαρά», αλλά για επικίνδυνη εκτροπή, με αποφάσεις που λαμβάνονται εξωθεσμικά και με παράγοντες που στόχο έχουν το ίδιο όφελος.

Τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή στην περίπτωση των ΑΜΕΑ τήρησαν δύο μέτρα και δύο σταθμά και που οι κατευθυνόμενες γνωμοδοτήσεις λειτούργησαν σε βάρος αυτής της ομάδας των εργαζομένων.

Άλλη η γνωμοδότηση στο Πνευματικό Κέντρο και άλλη στην ΔΕΥΑΙ που έστειλε στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους της πιο ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας. Είχαν προηγηθεί οι απολύσεις δεκάδων εργαζομένων το 2011 από τους ίδιους ανθρώπους για λόγους πελατειακούς και μόνο όπως έγινε και πρόσφατα.

Φαίνεται η πελατειακή ψηφοθηρική τακτική τους απέδωσε μεν στην άγρα ψήφων , στη συνέχεια όμως έπεσαν οι μάσκες και δυστυχώς οι προεκλογικές υποσχέσεις πολύ γρήγορα ξεχάστηκαν.

Η ίδια τακτική συνεχίζεται με νέες υποσχέσεις ότι δήθεν θα επαναπροσληφθούν όλοι με το νέο έτος που στόχο έχουν την μη προσφυγή στη Δικαιοσύνη των άμεσα θιγομένων ΑΜΕΑ."

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr