stoTapsi

LilaΟι Αλβανοί εθνικιστές – εξτρεμιστές, με τις ευλογίες της Αλβανικής Κυβέρνησης, αποθρασύνθηκαν. Όσα συνέβησαν προσφάτως στο Βελιγράδι κατά τη διλαρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Σερβίας – Αλβανίας αποδεικνύουν τον ηλίθιο μεγαλοϊδεατισμό και εθνικιστικό τυχοδιωκτισμό από τον οποίο κατατρύχονται οι γείτονές μας. Θα σταθούμε στη συμμετοχή του Αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ – ΓΙΑΝΝΙΝΑ Λίλα στα επεισόδια και στην στήριξη της επιδίωξης της «σύστασης» της λεγόμενης «Μεγάλης Αλβανίας». Η στάση του αποτελεί προσβολή για τους Έλληνες και προπαντός για τους Ηπειρώτες τους οποίους κι αυτός προφανώς θέλει στην αγκαλιά της Αλβανίας. Γι’ αυτόν και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι έγινε δεκτός στα Τίρανα ως… ήρωας μαζί με τους συμπαίκτες του χωρίς να διαχωρίσει τη θέση του, έχουμε το δικαίωμα να πούμε ότι είναι ανεπιθύμητος στα Γιάννινα.
Εδώ πρέπει να επισημάνουμε τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη χώρα μας από την παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, η πλειοψηφία των οποίων δεν τρέφουν και τα φιλικότερα αισθήματα για τους Έλληνες, όπως και πολλοί νόμιμοι οι οποίοι θα ήθελαν να δουν την Αλβανία να φτάνει μέχρι τη Ναύπακτο. Γενικότερα τώρα, η ελληνική Κυβέρνηση διαπράττει μέγα λάθος παρέχοντας αφείδωλη και άνευ όρων βοήθεια προς την Αλβανία, η οποία εκτός από τις εδαφικές διεκδικήσεις διώκει αγρίως τους Έλληνες που ζουν εκεί.
Ποια λογική υπάρχει σ’ αυτό; Αν δεν θέλει η ηγεσία μας να πει στην Αλβανία αυτά που πρέπει και όπως πρέπει, ας καταστήσει τουλάχιστον σαφές ότι μπορεί μέσα σε μια μέρα να στείλει πίσω από τα σύνορα το σύνολο των Αλβανών που εργάζονται και ζουν εδώ, μαζί βεβαίως μ’ εκείνους που συστήνουν συμμορίες, λεηλατούν και σκοτώνουν.
Ας τους πει εν τέλει, πως θα τους φαίνονταν αν η χώρα μας ήγειρε θέμα αυτονομίας ή προσάρτησης της Βορείου Ηπείρου;

KΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version