stoTapsi

A+ A A-
dimarxeio oanninonΠροκλητική και γι’ αυτό εξοργιστική η απόφαση τόσο του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόγκου όσο και του ΟΚΠΑΠΑ κ. Τσουμάνη να ορίσουν αμοιβή για τον εαυτό τους. Το ποσό για τον κ. Γκόγκο ανέρχεται στις 10.800 ευρώ ετησίως για το Πνευματικό Κέντρο και 5.200 ευρώ το χρόνο για το Σπήλαιο Περάματος όπου είναι αντιπρόεδρος. Μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά δεν
είναι και λόγω του ότι η θέση αυτή ήταν έως τώρα άμισθι και λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των πολιτών και του Δήμου αλλά και του ΟΚΠΑΠΑ όπου ορίστηκαν για μεν τον κ. Τσουμάνη 800 ευρώ τον μήνα και για την αντιπρόεδρο κ. Ειρήνη Βαρτζιώτη 400 ευρώ το μήνα.
Προφανώς ο κ. Γκόγκος είχε συνηθίσει κατά τα χρόνια που πέρασαν να μισθοδοτείται από τον Σύνδεσμο Ύδρευσης Δήμων του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και από τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος , δεν θα μπορούσε τώρα να συνεχίσει την… μεγαλειώδη προσφορά του στα πνευματικά – καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου χωρίς αμοιβή.

Το ερώτημα είναι αν ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας εγκρίνει αυτή την τακτική και χρήσιμο θα ήταν να μάθουμε τι προτίθεται να κάνει. Ρωτάμε διότι έτσι ανοίγει η όρεξη και άλλων προέδρων δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι με το δίκιο τους θα ζητούν αμοιβή για τις υπηρεσίες τους.

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr