stoTapsi

1383117 1421401091422046 691121948 nΔυστυχώς δεν παρατηρούνται μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών φαινόμενα κακοδιαχείρισης αλλά και στο Δήμου Ζηρού με έδρα τη Φιλιππιάδα όπου αποκαλύπτονται «σημεία και τέρατα» με τα οποία επιβάλλεται ν’ ασχοληθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και η Δικαιοσύνη. Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ) κ. Γεωργία Ξώνα με τις καταγγελίες που έκανε και φυσικό ήταν «να πάρει και να σηκώσει» τους προκατόχους της και συνολικώς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εκείνη του παλιού Δήμου Θεσπρωτικού. Μεταξύ των άλλων η κ. Ξώνα, όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα «ΦΩΝΗ» του Φάνη Μπάρκα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποκάλυψε ότι:

1) Η επιχείρηση έχει έλλειμμα 385.649 ευρώ.

2) Δεν υπάρχουν βιβλία πρακτικών πριν το 2012.

3) Δεν της παραδόθηκε τίποτα από το αρχείο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του πρώην Δήμου Θεσπρωτικού.

4) Φέρονται ότι δόθηκαν χρήματα σε υπαλλήλους που όμως είχαν αποχωρήσει και δεν τα εισέπραξαν ποτέ.

5) Βρέθηκε τιμολόγιο διαμονής στη Βουλγαρέλι που όμως το επίμαχο διάστημα δεν λειτουργούσε διότι είχε καεί.

6) Οφείλονται 139.000 ευρώ στους εργαζομένους και αρκετές χιλιάδες στο ΙΚΑ, με τα χρήματα να έχουν διατεθεί για άλλους σκοπούς ή όχι ακριβώς, και πολλά άλλα με στοιχεία που άφησαν εμβρόντητους δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.

Και το χάος φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αχιλλέας Ρίζος καταγγέλλει ότι δεν βρήκε κανένα στοιχείο για τα έσοδα των παζαριών κατά τα προηγούμενα έτη, με τα χρήματα να… αγνοούνται, ενώ αλαλούμ επικρατεί και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης ύστερα από την «φάμπρικα» που είχε στήσει υπάλληλος. Κανένας δεν γνωρίζει τι, ποιος και πόσα οφείλει και όλοι πλέον διατείνονται ότι έχουν πληρώσει για το νερό που κατανάλωσαν αφού ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσα είναι τα χρήματα που έκαναν φτερά.
Εξάλλου, όπως πολλές φορές έχει γράψει η «ΦΩΝΗ», ο Δήμος Ζηρού είναι εκτεθειμένος και σε ό,τι αφορά ένα λατομείο που ζητεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αφού ο Δήμος δεν άσκησε όλα τα ένδικα μέσα, ενώ συζητήσεις δίνουν και παίρνουν για οικονομικές ατασθαλίες στα δημοτικά σφαγεία.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr

Top Desktop version