stoTapsi

A+ A A-
graikyloiΑυτό ήταν. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εξευτελίστηκε, μαζί και η χώρα. Ενέδωσε για άλλη μια φορά στις απαιτήσεις-εκβιασμούς της Τρόικας υιοθετώντας νέα δυσβάσταχτα έως και εξοντωτικά μέτρα.

Λίγες ημέρες πριν πανηγύριζε ότι δήθεν βγαίνουμε από το μνημόνιο, η χώρα επιτέλους στέκεται στα πόδια της, οδεύουμε προς την ανάπτυξη και κανένα νέο μέτρο δε θα ληφθεί.

Τώρα αδυνατώντας να πει ένα όχι, πασχίζει να μας πείσει για ποιο λόγο επιβάλλεται η λήψη νέων μέτρων και πώς αυτά θα διορθώσουν στρεβλώσεις του παρελθόντος, με την ισχύ του μνημονίου να παρατείνεται.

Με την τακτική της αυτοκτόνησε αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει παρά μόνο τούτο: παίρνει στο λαιμό της όλους τους πολίτες οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα φανεί αμυδρό, έστω, φως στο τούνελ.

Ένας μόνο χαρακτηρισμός αποδίδει το τι ακριβώς είναι αυτοί που στηρίζουν αυτήν την ενδοτική-εξευτελιστική πολιτική: Γραικύλοι.

Τον όρο είχε επινοήσει ο Ρωμαίος πολιτικός και ρήτορας Κικέρων και εννοούσε τους «μικρούς» Έλληνες, τους δουλοπρεπείς και ξεπεσμένους.

Τέτοιοι είναι οι πολιτικοί ηγέτες μας, δυστυχώς γι’ αυτούς και προπαντός για εμάς.

Αυτούς λοιπόν τους Γραικύλους να τους στείλουμε στα σπίτια τους χωρίς να νοιαστούμε τι θα γίνει παρακάτω, όπως μας λένε για να μας τρομοκρατήσουν και να διατηρήσουν τις καρέκλες εξουσίας και των προνομίων τους. Διότι θα παρακάτω δεν υπάρχει. Μας κατέστρεψαν οπότε είναι αδιάφορο τι θα συμβεί. Ρήξη λοιπόν με ό,τι μας βουλιάζει στην εξαθλίωση.

Κ. ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr