stoTapsi

A+ A A-
Mpegas se Bartzoka«Το ότι επιλέγουμε να είμαστε παρόντες στην εκδήλωση μιας άλλης δημοτικής παράταξης, είναι γιατί θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα μιας διαφορετικής αντίληψης, μιας κουλτούρας διαλόγου, γιατί κανείς μας δεν κατέχει το αλάθητο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, στην παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Συζητάμε για την Παμβώτιδα- παρελθόν, παρών και μέλλον», που οργάνωσε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα».
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Παπαδιώτης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού Θανάσης Μανταλόβας και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης παρακολούθησαν όλες τις εισηγήσεις και διατύπωσαν τις απόψεις τους για το μεγάλο θέμα της λίμνης.
«Αυτό που έχουμε συνηθίσει ως αντίληψη είναι η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίζει φοβικά και με προκατάληψη πρωτοβουλίες παρατάξεων της αντιπολίτευσης και η αντιπολίτευσης να θεωρεί ότι ο ρόλος της περιορίζεται και εξαντλείται στην κριτική της απέναντι στη Δημοτική Αρχή», είπε ο κ. Μπέγκας και συναιχάρει την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» για την πρωτοβουλία της.
Σημείωσε ότι «υπάρχουν μεγάλα θέματα, όπως αυτό της λίμνης, όπου μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί» και υπογράμμισε πως «υπάρχει από την πλευρά μας η βούληση και για συνεργασίες και για πρωτοβουλίες».
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών αναφέρθηκε σε τρεις παραμέτρους που -όπως είπε - καθόρησαν μέχρι σήμερα την υπόθεση της Παμβώτιδας:
Πρώτον: Υπάρχει ένα μεγάλο έλλειμμα που αφορά στο θεσμικό πλαίσιο. Το προεδρικό διάταγμα λίμνης που οριοθετεί τις δραστηριότητες γύρω από τη λίμνη, έχει καταντήσει το γεφύρι τη Άρτας.
Δεύτερον: Παρ’ ότι έχουν κατά καιρούς γίνει διάφορες μελέτες και επιστημονικές προσεγγίσεις για την Παμβώτιδα, παρ’ ότι όλοι μιλάμε «για το στολίδι μας» δεν υπάρχει ένας συντονισμό και μια συναπόφαση όλων για το τι πρέπει να κάνουμε και πως θα το προχωρήσουμε σε βάθος χρόνου και την ίδια ώρα υπάρχει ένα «θολό» καθεστώς αρμοδιοτήτων.
Τρίτον: Πρέπει να αλλάξουν κατεστημένες νοοτροπίες και να συναισθανθεί η τοπική κοινωνία – πραγματικά κι όχι θεωρητικά- ότι η λίμνη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και η προστασία της υποχρέωση μας.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr