stoTapsi

A+ A A-
filios xarisi smallΟι τρεις απαγωγείς της Σοφίας, κόρης του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων, κ. Νίκου Γκόντα, καταδικάστηκαν την περασμένη Πέμπτη από το Εφετείο Ιωαννίνων σε ποινές φυλάκισης 7 και 13 ετών αντιστοίχως, αλλά δικαίως ο κ. Γκόντας θεωρεί ότι το θέμα δεν έληξε.
Πρώτον, διότι ένας εκ των καταδικασθέντων είπε στο δικαστήριο ότι «άλλοι έβαλαν το ποδήλατο κι εμείς απλώς το καβαλήσαμε» που ερμηνεύεται ότι υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί.
Δεύτερον, επειδή συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των απαγωγέων ήταν η κ. Κατερίνα Χαρίση, σύζυγος του πρώην δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου.

Και τρίτον, διότι η εντολή του πελάτη της να αναλάβει την υπεράσπισή του στάλθηκε από τις φυλακές Λάρισας στο fax του γραφείου του τότε δημάρχου, κ. Φίλιππα Φίλιου, σύμφωνα και με το ντοκουμέντο που έχουμε στα χέρια μας.

Η κ. Χαρίση είπε ότι οι δικηγόροι αναλαμβάνουν τα πάντα και πως ήταν χαλασμένο το δικό της fax και γι’ αυτό είπε να σταλεί η εξουσιοδότηση στο γραφείο του δημάρχου-συζύγου της.

Πολλές παρατηρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν αλλά προς το παρόν λέμε:

α) οι δικηγόροι δεν αναλαμβάνουν τα πάντα ανάλογα με τους αξιακούς τους κανόνες, πολύ δε περισσότερο όταν τίθενται ζητήματα πολιτικού και ηθικού ασυμβίβαστου.

β) θα μπορούσε να πει να σταλεί η εξουσιοδότηση στο γραφείο κάποιου συνεργάτη της-άλλου συναδέλφου της-ή έστω στο γραφείο του συζύγου της και όχι στο γραφείο του δημάρχου ο οποίος θα πρέπει να εξηγήσει για ποιο λόγο το επέτρεψε και

γ) σε ό,τι αφορά την υπόθεση ναρκωτικών που ανέφερε η κ. Χαρίση ότι δήθεν είχε αναλάβει ο κ. Γκόντας, αφενός τότε δεν ήταν δήμαρχος και αφετέρου επί της ουσίας ποτέ δεν την είχε αναλάβει.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΤΣΗΣ
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr