stoTapsi

A+ A A-
logo iwannina"Χωρίς όραμα, με προχειρότητα, αοριστία, παρελθοντολογία, αντιφάσεις και με πλήρη απαξία των δημοτών και τοπικών Κοινοτήτων, η δημοτική αρχή, έφερε προς ψήφιση του προϋπολογισμού του 2015.

Η μαύρη τρύπα του ελλείματος του 1,4 εκ. ευρω στοιχειώνει το Δήμο και δυστυχώς επί μακρόν θα ακολουθεί την παρούσα και συνάμα προηγούμενη δημοτική αρχή , παρόλο που οι πολίτες την ανέχθηκαν κατά τον 2ο γύρο των πρόσφατων εκλογών. Βάσει αυτού προμηνύονται προμήθειες με μηδενικές εκπτώσεις και αναθέσεις.

Η παράταξή μας θα καταγγείλει προμήθειες με μηδενικές εκπτώσεις και αναθέσεις τύπου ΔΕΥΑΙ ύψους 1 εκ. ευρω χωρίς ίχνος νομιμότητας.

Η αποτυχία του εισπρακτικού μηχανισμού διαφαίνεται παταγώδης αφού μόνο για το πρώτο 7μηνο του 2014 ανέρχεται στο ύψος των 5 εκ. ευρω.

Η μείωση των πόρων στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί την παντελή έλλειψη προγραμματισμού σημαντικών έργων και παρεμβάσεων, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη μας, τόσο μάλλον όσο η μείωση των πόρων ισοσκελίζεται από την αφαίμαξη των αποδοχών των εργαζομένων, που ανέρχεται σε ποσοστό πάνω από 50% και αποτελεί ανέκαθεν την μεγαλύτερη λειτουργική δαπάνη των δήμων.

Θυμίζουμε ότι οι πηγές αυτές χρηματοδότησης, κυρίως από Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ουδέποτε μειώθηκαν αντίθετα αυξήθηκαν. Και εδώ ο δήμος μας από πρωταθλητής στα έργα κατάντησε ουραγός.

Το σύνολο των έργων που εντάχθηκαν και υλοποιήθηκαν κατά την περίοδο που η παράταξη μας είχε την ευθύνη του Δήμου δεν επιβάρυναν τους Γιαννιώτες ουτε κατά ένα ευρώ. Και αυτό γιατί με κόπο και ιδρώτα, με συνεργασία με κάθε αρμόδιο φορέα, με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, κατέστη εφικτή η υλοποίηση μεγάλων έργων όπως: Κενάν Μεσσαρέ, Βογιάννου, Γενηματά, οι Παιδικοί Σταθμοί Κιάφας, Καλούτσιανης, Βοτανικού, Θεατράκι, PARKING παραλιμνίου περιοχής, πεζοδρομήσεις , Ξενία GRAND SERAI, Parking Κεντρικής Πλατείας, Ίωνος Δραγούμη, Γ΄ βάθμιος Βιολογικός Καθαρισμός, αποχετευτικά, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δουρούτης κλπ.

Αντι λοιπόν να παρελθοντολογούν και να αναλώνονται σε παλαιοκομματική αντιπαράθεση καλό είναι να σκύψουν στα προβλήματα και να διακδικήσουν με όλες τις δυνάμεις την μέγιστη δυνατή ένταξη σημαντικών έργων με πηγές χρηματοδότησης που ευτυχώς ακόμη υπάρχουν έστω και αν χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Γι' αυτό η παράταξή μας καταψήφισε τον προϋπολογισμό με εξαίρεση τις δαπάνες μισθοδοσίας και τις πενιχρές προβλέψεις χρηματοδότησης έργων."
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr