stoTapsi

A+ A A-
xhtos vasilis"Η απόφαση διαγραφής μου από την παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» αποτέλεσε για μένα μια δυσάρεστη έκπληξη και ειλικρινά θα περίμενα μια διαφορετική αντιμετώπιση από το να την πληροφορηθώ μέσα από τα Μέσα Ενημέρωσης, όπως εξάλλου και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης που τίμησα και με τίμησε μέχρι σήμερα. Πέρα, όμως, από την όποια προσωπική πικρία δικαιούμαι να αισθάνομαι, (όχι για την διαγραφή μου, αλλά για την διαδικασία) οφείλω να τονίσω πως οι λόγοι, οι οποίοι προβλήθηκαν για την απόφαση να τεθώ εκτός παράταξης, δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» διαστρεβλώνεται η θέση μου στη συζήτηση για τον ισολογισμό και τον απολογισμό στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, καθώς η ψήφος μου, όπως και των υπολοίπων δημοτικών συμβούλων της παράταξης, ήταν αρνητική στον απολογισμό, επειδή προσμέτρησε και από τη δική μου πλευρά η υπόθεση του ελλείμματος που ακόμη δεν έχει «φωτιστεί» σε όλες της τις διαστάσεις. Θα ήθελα να θυμίσω τη στάση μου σχετικά με την υπόθεση του ελλείμματος σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις μου και με κάθε δυνατή ευκαιρία, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μία στάση που προφανώς επειδή ήταν τόσο έντονη και μακρά, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και για καμιά σκοπιμότητα.

Σε ότι αφορά την υπερψήφιση του ισολογισμού, αυτή έγινε διότι πρόκειται για έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζονται όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου μία δεδομένη χρονική στιγμή, αποτυπώνει τη σημερινή πραγματικότητα και αναγνωρίζεται το έλλειμμα. Εάν ψήφιζα αρνητικά, θα ήταν σαν να μην αναγνωρίζω την ύπαρξη του ελλείμματος. Ο καθένας που έχει στοιχειώδεις γνώσεις οικονομικών αυτό το αντιλαμβάνεται εύκολα. Υπενθυμίζω ότι το ταμειακό έλλειμμα αναφέρεται 4 – 5 φορές στο συγκεκριμένο ισολογισμό.

Για αυτό, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η θετική αυτή ψήφος μου αποτέλεσε την αφορμή και όχι την αιτία της διαγραφής μου. Το ομολογεί, άλλωστε, ξεκάθαρα και η ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας». Ποιες ήταν οι αιτίες ούτε το γνωρίζω, ούτε έχω τη διάθεση να μπω σε μια τέτοια διαδικασία. Ας το απαντήσουν όσοι έλαβαν ή υπαγόρευσαν τη συγκεκριμένη απόφαση. Και οφείλουν να το κάνουν.

Από την πλευρά μου δηλώνω πως θα συνεχίσω να τιμώ την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι συμπολίτες στις πρόσφατες εκλογές και από τη στιγμή που αφήνεται στη διακριτική μου ευχέρεια να αποφασίσω αν θα κρατήσω την έδρα μου, τονίζω πως για μένα δεν υπάρχει κανένα δίλλημα. Όντας ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της παράταξης, δεν δικαιούμαι ούτε καν να σκεφτώ πως θα γυρίσω τις πλάτες μου σε ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν ως εκπρόσωπό τους στον κορυφαίο θεσμό της πόλης.

Με αίσθημα ευθύνης, προσφοράς και ανιδιοτέλειας θα συνεχίσω και μάλιστα ακόμη πιο δυναμικά με θέσεις και παρεμβάσεις που θα έχουν ως μοναδικό στόχο το κοινό καλό και την πρόοδο της πόλης, και όχι το όποιο παραταξιακό συμφέρον. Έτσι άλλωστε έπραξα μέχρι σήμερα συμμετέχοντας θετικά σε Επιτροπές, καταθέτοντας προτάσεις και ασκώντας κριτική στα όποια κακώς κείμενα, πέρα από παραταξιακές λογικές, παραγοντισμούς και καταδικασμένες λογικές του παρελθόντος.


Ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί μου στα πρώτα μου βήματα στον χώρο της αυτοδιοίκησης, όλους όσοι μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε, και να είναι σίγουροι ότι θα είμαι στο πλευρό τους σε όποια απόφαση κρίνω ορθή για την πορεία του τόπου.

«Όταν μία πόρτα κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Συχνά όμως κοιτάμε τόσο πολύ και με τόση πικρία τη κλειστή πόρτα, που δε βλέπουμε αυτήν που έχει ανοιχτεί για μας», έλεγε ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ. Στη ζωή μου έμαθα να μην κοιτάω τις πόρτες που κλείνουν, αλλά αυτές που ανοίγουν και έτσι είμαι διατεθειμένος να συνεχίσω."
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr