stoTapsi

A+ A A-
logo syrizaΔεν έχουμε καμία ιδεολογική – πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε όμως ότι αυτό που γίνεται τώρα είναι κάτι πολύ σοβαρό για να μην το επικροτήσουμε, έστω κι αν το μνημόνιο αντικατασταθεί από… «νέο συμβόλαιο». Το «έξω η τρόικα» η οποία εξευτέλιζε εκτός από τις Κυβερνήσεις και όλους μας, απηχεί τις απόψεις όλων των Ελλήνων ακόμη κι αν έχει «μουλαρώσει» η κ. Μέρκελ. Η διαπραγμάτευση που άρχισε, με
αναπόφευκτη αρχικώς τη ρήξη, ίσως οδηγήσει σε επίτευξη μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους – δανειστές μας, με επίκεντρο τον άνθρωπο και στόχο την αποτίναξη ενός ζυγού που οδήγησε την πλειοψηφία των πολιτών στην εξαθλίωση. Όλοι θέλουμε, δικαιούμαστε να ελπίζουμε. Άλλωστε «χωρίς ελπίδα δεν θα επιτυγχάναμε το απροσδόκητο» κατά τον Ηράκλειτο και πλέον απομένει να δούμε στην πράξη το… είδος του απροσδόκητου. Η Κυβέρνηση οφείλει να βρει τον τρόπο να υπάρξει ομαλή πορεία, σταδιακή έστω ανάπτυξη, να πάρουν οι πολίτες μία ανάσα και να επαναποκτήσουν την προ πολλού απωλεσθείσα αξιοπρέπειά τους. Αυτή την προσπάθεια οφείλουν όλοι να στηρίξουν, με πρώτη τη Ν.Δ., τον κ. Σαμαρά που θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη που ακολούθησε μία άθλια πολιτική, εκείνη που χάραξε το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο αργότερα.


Θα περιμένουμε τις εξελίξεις, συναισθανόμενοι ότι το όλο εγχείρημα εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους, ότι πρόκειται για ένα ρίσκο. Μακάρι να βρουν τον βηματισμό τους και ν’ αφήσουν κατά μέρος τα χαζο-νεοκομμουνιστικά παιχνίδια που εν τέλει δεν συμβάλλουν στη διαμόρφωση συμμαχιών κυρίως στην Ευρώπη.


ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΛΤΣΗΣ

twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr