stoTapsi

A+ A A-
Vrisela katestrameno diktio dromonΤο εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει από κοντά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, επισκεπτόμενος περιοχές των Π.Ε. Θεσπρωτίας και Πρέβεζας.
Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε την Βρυσέλα Φιλιατών, την περιοχή Αμμουδιάς καθώς και περιοχές του Δήμου Ζηρού, όπου παραμένουν πλημμυρισμένες πεδιάδες και έχουν προκληθεί ζημιές σε αγροτικές υποδομές και σε καλλιέργειες.
Ο Περιφερειάρχης, υπογράμμισε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "Οι υπηρεσίες των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων αντιμετώπισαν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που προέκυψαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ήπειρο. Οι όγκοι του νερού όμως ήταν τεράστιοι και αδύνατο να αντιμετωπιστούν με όσα μέσα και αν διέθετε η Πολιτεία", τονίζω προσθέτοντας ότι έχει συνεχή συνεργασία με τους αντίστοιχους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θ. Πιτούλη και Στ. Ιωάννου, ώστε αμέσως μόλις υποχωρήσουν τα νερά, να αρχίσει η προσωρινή αποκατάσταση των ζημιών.
Πέραν αυτών, ο Περιφερειάρχης εξέτασε και προβλήματα που έχουν προκληθεί στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα αντιμετωπιστούν με τη βελτίωση της κατάστασης.

Επικοινωνία Περιφερειάρχη με Αν. Υπ. Πολιτισμού για την αναστήλωση του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας
Τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη ενημέρωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, για τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης - σύσκεψης που έγινε με τα κλιμάκια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Υπουργείου Πολιτισμού για το ζήτημα της αναστήλωσης του ιστορικού γεφυριού της Πλάκας.
Ο Περιφερειάρχης, μετέφερε στον Αναπληρωτή Υπουργό την ομόθυμη θέση Περιφέρειας και Δήμου Β. Τζουμέρκων για την ανάθεση στο Ε.Μ.Π. της μελέτης αποκατάστασης και τη σύμφωνη γνώμη όλων, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για να μη χαθεί καθόλου χρόνος.
Επίσης τον ενημέρωσε για το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει και εκδηλώνεται μέσω της Περιφέρειας από επιχειρηματίες, φορείς και ιδιώτες για να συνδράμουν στην αποκατάσταση του ιστορικού γεφυριού, προτείνοντας τη δημιουργία υπό την "σκέπη" του Υπουργείου ενός συντονιστικού Φορέα που θα αναλάβει την αξιοποίηση όλων αυτών των δυνάμεων και προσφορών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ν. Ξυδάκης, τόνισε ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτάσεις της Περιφέρειας, η οποία θα έχει ενεργό ρόλο στις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr