stoTapsi

A+ A A-
METALLORGIKH1Την διαδικασία εκκαθάρισης στην οποία βρίσκονταν η Μεταλλουργική Βιομηχανία Κεφαλοβρύσου, παγώνει η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, η οποία στα πλάνα της έχει τη συνέχιση της λειτουργίας και την περαιτέρω ενίσχυση υπό κρατικό έλεγχο.
Μάλιστα σύντομα αναμένεται να επισκεφθεί τη μονάδα, που λειτουργεί στο ακριτικό χωριό του Πωγωνίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος ο οποίος θα προχωρήσει και σε συγκεκριμένος ανακοινώσεις για το μέλλον της επιχείρησης.
Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε, μετά από την επίσκεψή του στην Μεταλλουργική ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης μεταφέροντας την θέση της κυβέρνησης για συνέχιση λειτουργίας της εν λόγω βιομηχανίας η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική βιομηχανία ανασυγκρότησης και ιδίως στον αμυντικό τομέα.
Η εξέλιξη δημιουργεί πλέον άλλα δεδομένα απομακρύνοντας τον κίνδυνο λουκέτου που υπήρχε δεν βρισκόταν ενδιαφερόμενος αγοραστής.
Σήμερα η Μεταλλουργικής έχει μόλις 57 εργαζόμενους. Η παραγωγική δραστηριότητα είναι περιορισμένη.
Βασικό αντικείμενο της μονάδας είναι η κοπή κερμάτων του ευρώ ενώ παλιότερα δέχονταν παραγγελίες από τον ελληνικό στρατό αλλά και από το εξωτερικό για κάλυκες πολεμικών όπλων.

πηγή: epiruspost.gr
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr