stoTapsi

A+ A A-
Τι απαντά ο Χριστοβασίλης και τι προτίθεται να κάνει
xristobasilisΑυτή είναι η απόφαση της ΕΠΟ: "Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο., ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ και ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.
Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟ, ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ Α.Ο. και ΒΕΡΟΙΑ ΓΑΣ.
Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής στις διοργανώσεις περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 και ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΑΠΣ".

Τι απαντά ο Χριστοβασίλης:

«Είμαι πολύ δυσαρεστημένος και απογοητευμένος, σπανίως βγαίνω να πω την άποψή μου, μετά από σιωπή 4 ετών δεν μπορούσα άλλο, έπρεπε να μιλήσω στον κόσμο.
Το πρωτοβάθμιο όργανο αδειοδοτήσεων είχε απορρίψει την άδεια για 4 ζητήματα!
1) Οφειλές προς τρίτους, προσφυγές κτλ που είναι 500.000 περίπου αυτό το ποσόν. Μετά την 1η Ιανουαρίου και μέχρι 31/3 το ποσό αυτό πληρώθηκε στο 100%.
2) Πιστοποιητικά οφειλής όλων των παικτών. Πρέπει κάθε χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου όλοι οι παίκτες να προσκομίζουν υπογεγραμμένη δήλωση με τις οφειλές που υπάρχουν απέναντί τους. Υπήρχαν 4 πιστοποιητικά που εκ παραδρομής, ενώ επικυρώθηκαν από την αστυνομία ήτα ΚΕΠ δεν είχαν τις υπογραφές των παικτών. Εκ παραδρομής δεν μπήκαν οι υπογραφές και δεν ήταν άρνηση να υπογράψουν. Ο ΠΑΣ δεν οφείλει σε κανέναν παίκτη τίποτα μέχρι τον Φεβρουαρίου ή τον Μάρτιο σε κάποιους άλλους.
3) Ρύθμιση στην εφορία, γιατί με το ΙΚΑ δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα. Εκκρεμούσε οφειλή ποσού άνω του 1 εκ. Περιμέναμε τη ρύθμιση με τις 100 δόσεις. Είχε δώσει παράταση η ΕΠΟ για 15 μέρες γιατί καθυστερούσαν να ανεβάσουν τη ρύθμιση. Άνοιξε τελικά στις 18 η ρύθμιση, αλλά συνεδρίασε στις 17 η πρωτοβάθμια. Εδώ ήμασταν εκπρόθεσμοι, το παραδεχόμαστε, αλλά σήμερα προσκομίσαμε ότι μπήκαμε κανονικά στη ρύθμιση. Είχαμε κάνει και έφεση στην εφορία στις 15 Μαρτίου ότι θέλαμε να μπούμε στη ρύθμιση, αλλά μας απάντησαν ότι αδυνατείτε τώρα, περιμένετε λίγες μέρες τη νέα ρύθμιση.
4) Βιωσιμότητα. Κάθε ομάδα πρέπει να αποδεικνύει ότι τα έσοδα και τα έξοδα δικαιολογούν ότι κάθε εταιρία θα έχει θετικό ορίζοντα. Δώσαμε στο μίνιμουμ τα έσοδά μας από χορηγούς, τηλεοπτικά κτλ και πωλήσεις παικτών. Συγκεκριμένα προσκομίσαμε 3 πωλήσεις παικτών σε 2 ομάδες. Κοροβέσης και Χαρίσης επιβεβαιώνουμε ότι θα πάρουν μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Προσκομίσαμε τα συμβόλαια σήμερα και τις προκαταβολές γι' αυτούς τους παίκτες.

Ένας παίκτης θα πωληθεί ακόμα, αλλά δεν μπορούμε να το ανακοινώσουμε. Δεν θέλω να πω αυτή τη στιγμή ποιος είναι και σε ποια ομάδα θα πάει. Υπήρχαν οι αποδείξεις και οι επιταγές στο τραπέζι. Τα προσκομίσαμε όλα και στο μίνιμουμ υπολογισμού των εσόδων μας φαινόταν ότι θα είχαμε 500 χιλιάδες κέρδη στην επόμενη χρήση.
Η επιτροπή εφέσεων γράφει στο διατακτικό της ότι επικυρώνουμε την απόφαση της πρωτοβάθμιας καθ' όλα τα σκέλη.
Επαναλαμβάνω ότι για οφειλές προς τρίτους, πληρώθηκαν όλες και οι 500.000 ευρώ, και προς παίκτες η οφειλή μας ως 31/12 που μας ζητούσαν ήταν μηδέν.
Είμαστε απογοητευμένοι. Ήμασταν πρότυπο στους αγωνιστικούς χώρους. Με πολλά μικρά παιδιά στην ομάδα. Ποιος να τους πει ότι για 2η φορά έφτασαν στην πηγή και δεν θα πιουν νερό;

Τι σκοπεύει να κάνει;

«Εμείς ζητήσαμε άμεσα το σκεπτικό για να πάμε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ, ενώ είναι πολύ πιθανό να κάνουμε και ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να μην αρχίσουν τα πλέι οφ, αν υπάρξει καθυστέρηση από την ΕΠΟ. Θέλουμε επιτέλους να βγουν όλα στην φόρα γιατί τα τελευταία τέσσερα χρόνια φαίνεται πως κυνηγούν τον ΠΑΣ Γιάννινα και κανέναν άλλον. Οπότε όλα στην φόρα για να δούμε ποιοι έχουν δίκιο και ποιοι άδικο».
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr