stoTapsi

A+ A A-
Όλοι έτρεξαν για τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ στην ακριτική Πωγωνιανή
run greece 2015Μοναδικές στιγμές έζησαν τα Γιάννενα την Κυριακή 10 Μαΐου με αφορμή το πέρασμα του Run Greece για 3η συνεχόμενη χρονιά που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση και την υποστήριξη της WIND.
Περισσότεροι από 3500 δρομείς όλων των ηλικιών, άνδρες και γυναίκες πλημμύρισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τους παράκτιους άξονες της Παμβώτιδας λίμνης αγωνιζόμενοι στους δρόμους 5 και 10 χλμ αλλά και παιδιών του προγράμματος, ενισχύοντας με τη συμμετοχή τουςτο έργο της Κιβωτού του Κόσμου στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.
Την άρτια διοργάνωση χαιρέτησαν με την παρουσία τους ή ακόμα και με τη συμμετοχή τους στους αγώνες οι φορείς της πόλης με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, και τον Αντιδήμαρχο Ιωαννιτών για θέματα Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας, Αθλητισμού και Εθελοντισμού κ. Παντελή Κολόκα, αλλά και τον Πρόεδρο του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ηπείρου κ. Κώστα Μάμαλη.
Την επιταγή με το ποσό των 2.000€ για την Κιβωτό του Κόσμου παρέδωσαν εκ μέρους της WIND ο Βασίλης Καλούδης και ο Αλέξης Μπούκας, ιδιοκτήτες του καταστήματος WIND Ιωαννίνων στον πατέρα Αντώνιο, ο οποίος ήταν πλαισιωμένος από δεκάδες παιδιά που φιλοξενούνται στην Πωγωνιανή και δήλωσε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τη WIND για τη στήριξή της στην Κιβωτό του Κόσμου μέσα από τον αγώνα δρόμου Run Greece Ιωάννινα 2015. Ευχαριστούμε επίσης τους διοργανωτές, τους τοπικούς φορείς και βεβαίως όλους τους συμμετέχοντες. Στο φετινό αγώνα «τρέξαμε ως την άκρη της Ηπείρου για την ακριτική Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή». Η Κιβωτός του Κόσμου από το Δεκέμβριο του 2013 λειτουργεί στο χωριό της Πωγωνιανής Ηπείρου, ακριβώς στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, ένα Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Προστασίας και φιλοξενεί σαράντα παιδιά από έξι έως δεκαεπτά ετών, που βρίσκονταν σε κίνδυνο και ανάγκη. Χάρη στην Κιβωτό του Κόσμου άνοιξε ξανά το δημοτικό σχολείο και το γυμνάσιο της περιοχής, που ήταν κλειστά για τόσα χρόνια. Παράλληλα δημιουργήσαμε ξεχωριστές δραστηριότητες για τα παιδιά, ώστε το σχολείο τους να πάρει γεωργικό χαρακτήρα και να μάθουν σχετικές δεξιότητες για τη μελλοντική τους επαγγελματική αποκατάσταση και παραμονή τους στην περιοχή.»
Όλους τους δρομείς υποδέχθηκαν δεκάδες κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της Ηπειρωτικής πρωτεύουσας που έκαναν κερκίδες τα πεζοδρόμια και τις πλατείες της πόλης για να χειροκροτήσουν την προσπάθειά των συμμετεχόντων. Μαζί τους, η ομάδα των QUILOMBO, ντυμένοι στα χρώματα της WIND, έδιναν ρυθμό και ξεσήκωναν συμμετέχοντες και θεατές με τα τύμπανα τους.
Στο αγωνιστικό κομμάτι στα 10 χλμ των ανδρών πρώτος ήρθε ο Βασίλης Τσόλης με 34.42, ενώ στην αντίστοιχη απόσταση των γυναικών επικράτησε η Αρετή Αγγέλη με 1.02.42. Στα 5 χλμ πρώτος ήταν ο Σταύρος Γκίνης με 16.38 και στις γυναίκες η Κατερίνα Ζέρβα με 21.26.
Το Run Greece άφησε για μια ακόμα χρονιά τη σφραγίδα του στα Γιάννενα διατηρώντας ψηλά τον πήχη για τις υπόλοιπες πόλεις που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.
twitter-logo facebook-icon

Καλτσής Δημοσιογράφος


Ενωση Συντακτών

Ξιφασκία

nitsiakos maketa
logo pindos

informedia

Πνευματικά Δικαιώματα stotapsi.gr